Sommarlista | blogglista

11:08

I morse tog vi en sväng till gymmet. Solen sken och det verkade som om det skulle bli en fin och vacker dag. När jag sedan skulle ta mig tillbaka hem ösregnade det och därtill började det åska. Rädd för åska som jag är sprang jag tillbaka till tågstationen och tog tåget hem istället. Nu sitter jag hemma och försöker återuppliva sommarfiilisen jag hade i morse. Det bästa sättet att lyfta fiilisen är väl att tänka på sommaren, och därför googlade jag fram en sommarlista som förhoppningsvis ska lyckas få mig på gott sommarhumör!1. Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet sommar? 

- Doften av nyklippt gräs, smaken av jordgubbar och glass samt måsarnas skrik.

2. Kommer du att jobba i sommar eller ha semester?

- Det blir jobb hela sommaren, men tanken är att vi ska försöka ta vara på fritiden så mycket som möjligt! Vi vill ju inte att sommaren ska kännas som slit, utan roligt hela vägen. Jag tror garanterat att vi lyckas med det.

3. Vad gör du helst en ledig kväll?

- Går ut. Tar en picknick ute eller en drink. En ideal sommarkväll spenderar jag ute, på ett eller annat sätt.

4. Vad är enligt dig den ultimata sommarmaten?

- Det är endast på sommaren jag äter tunnbröd med potatissallad, (vego)korv, rödbetssallad och vanlig sallad. Därför skriker det sommar för mig! Har inte lyckats hitta den rätta tunnbröden i Finland dock, är inte säker på om det går att hitta? Tipsa gärna om ni vet!

5. Vilken är din favoritplats att vara på under sommaren?

- Under hela mitt liv hittills har jag spenderat minst en vecka varje sommar i Sverige hos min mormor och familjen. Trakterna kring Stockholm, Uppsala, Gävle och Sandviken väcker massor med minnen av alla mina somrar och många av mina bästa sommarminnen är från dessa trakter. Det finns en del av mig som känner mig lite ängslig över att jag missar detta i år, men samtidigt är det så när man blir vuxen. Det ska nog bli bra ändå!

6. Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?

- Den perfekta sommardagen är solig och varm. Jag skulle vilja äta frukost på något terrass och sedan skulle vi ta oss till stranden. Vi skulle lata oss i solen, simma och kanske spela andra utespel. Därefter skulle jag vilja grilla och äta jordgubbar. Enkelt, men perfekt.

7. Ett fint sommarminne?

- Min och Artos första date var på midsommardagen 2015, och det var absolut en av de finaste dagarna i mitt liv hittills.

8. Finns det någon låt du förknippar med sommaren?

- Väldigt mycket klassisk svensk musik, som Magnus Uggla och Tomas Ledin. Ändå börjar jag också tänka på sommaren av till exempel Red Hot Chili Peppers, troligtvis bara för att jag sett dem live på sommaren. Speciellt Dani California ger mig sommar vibes.

9. Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?
- Okej, vi kör en sommar bucketlist här och nu. Vi skippar de korta resorna och konserterna jag planerat in, för de kommer garanterat att hända. Här är saker jag ska satsa på och se till att jag gör:

   1. Simma i havet, för det gjorde jag inte förra året.
   2. Fika på fem caféer i Helsingfors som jag inte besökt tidigare
   3. Åka till Borgå för en dag, för jag hör alltid om hur fint det är där under sommaren, men jag har aldrig varit där ordentligt.
   4. Träna utomhus minst en gång, för att jag vill vänja mig vid det.
   5. Baka en jordgubbstårta själv, då jag kanske inte har chansen att smaka på mormors tårta i sommar.

Nu fina ni är jag taggad inför sommaren igen. I morgon har både jag och Arto ledigt och vädret verkar bli bra, så vi ska hitta på något roligt. Hoppas ni har det bra med!

You Might Also Like

0 comments