London Travel Guide: Vad gjorde vi i London?

13:39

Och så är vi tillbaka i Finland! Det har vi egentligen varit redan i en vecka, men det tog sin tid att hitta tillbaka till vardagsrytmen. Jag har lyckats packa upp resväskan, men det finns några påsar som ännu också ligger runtom i lägenheten och väntar på att bli tömda.

Nu får påsarna ändå vänta lite till, för nu vill jag bara berätta mera om vår resa och om våra upplevelser. Det här var min sjätte gång i London, men Artos första, vilket gjorde att jag fick ta rollen som reseguide. Ändå var det väldigt många platser vi gick till som jag själv också besökte för första gången och alla större upplevelser vi gjorde var alldeles nya för mig. Vi åt även jättegod mat, men jag tänkte tipsa om matställen i ett annat inlägg. Därtill filmade vi med får GoPro för första gången och nu försöker jag lära mig använda Premiere Pro för att klippa ihop en film - så det kan dröja ett tag. Tidigare har jag bara använt iMovie till editering, men nu känns det som att jag vill lära mig något nytt.

Vår resa var en succé. Vi hade jätteroligt och vi har ännu inte heller slutat prata om det. Hotellet vi bodde på var Point A Hotel vid King's Cross, och jag rekommenderar hotellet varmt. Läget var riktigt bra och hela hotellet var stiligt och modernt. Priserna tyckte jag också var på bra nivå med tanke på läget. 

1. Buckingham Palace, Big Ben och London Eye 

London har sina typiska turistattraktioner, och då det här var Artos första resa till London så kändes det viktigt att besöka dem. Big Ben renoveras tyvärr, så det var inte så mycket att se där, men annars var allt som det ska. Det finns såklart andra attraktioner också, som London Bridge och dylikt, men vi hann inte så långt den här gången. Men för dig som åker till London för första gången så är det här ju attraktioner som är värda att besöka!vid Buckingham Palace


En liten mysig park på andra sidan Thames, från synvinkeln av London Eye

2. Rock'n'Roll tour

Några fans av brittisk rock? Då är det här ett måste för dig! Priset låg på 45 pund per person (om jag kommer ihåg rätt) och det här var egentligen min födelsedagspresent åt Arto, då han fyller 25 år i juli. Hela resan var ju som hans 25-årsresa, då han också fick välja staden vi åkte till. Arto är ett stort fan av till exempel Pink Floyd och Led Zeppelin och jag har varit ett väldigt stort Queen fan i flera år, så vi båda njöt av den här rundturen. Vi åkte med en liten minivan runt London i 3,5 timme. Reseguiden berättade om var t.ex. Jimmy Page och Paul McCartney bor, men också om var många otroliga skivor är inspelade. Mycket spännande anekdoter och historier! Under rundturen stannade vi givetvis också vid Abbey Road och reseguiden tog bilder på oss vid övergångsstället. Jag och Arto valde att faktiskt stanna mitt på vägen, och bilisterna var inte så värst nöjda. Bilden blev ju ändå riktigt bra (fastän väldigt suddig). Vi skrev även våra namn på väggen framför Abbey Road Studios. Det roliga var att när vi väl stod vid väggen märker jag hur Paul McCartneys son James McCartney kom emot oss. Jag vill aldrig vara en person som bara stirrar, men nu var det svårt att låta bli. Kändes som ett konstigt sammanträffande att vi mötte en av medlemmarnas söner just där :D Ett roligt minne för livet. 

Tänk på alla skivor som spelats in och alla låtar som skrivits i den här byggnaden. Otroligt! 
Kreativiteten var ju på topp med "Sanna oli täällä". Väggen tvättas tydligen en gång i veckan (enligt en artikel i alla fall), så våra texter får leva kvar i den här bilden istället.
Vi stannade även en stund vid Bill Wymans restaurang Sticky Fingers. Bill Wyman var basist för the Rolling Stones. 
I vårt huvud var Arto John Lennon och jag Paul McCartney. Coolt ju.

3. Cykel Tuk Tuks och Trampbåt

Det blev även två upplevelser som vi inte hade planerat. En väldigt positiv upplevelse, och en som på sitt sätt var det, men ändå inte kanske är något jag rekommenderar i en stad som London. 

Vi kan väl börja med den som var halvt negativ, speciellt då jag inte heller har foton från den här upplevelsen (videon nog!). På fredag kväll hade vi gått hela dagen och våra ben började bli väldigt trötta, och vi var även väldigt hungriga. Vi hade en lång bit kvar till restaurangen vi skulle till, men det var också ganska länge tills bordsreservationen kvar, så det var ingen vits att ta metron heller. Det var då vi mötte en cykel tuk tuk - en elcykel med en kärra bakom som vi kunde sitta i. Det var givet att det här skulle kosta mera än i länder som Thailand, men vi tänkte så här - ibland kan man betala lite extra för något som är lite extra kul. Jag frågade mannen vad upplevelsen kostar och han sa "20 pund". 20 pund är mycket pengar och vi tänkte först att det är för mycket, men sen bestämde vi oss för att det är okej. Därtill kan man bara betala med kontanter, så chauffören lovade stanna vid en automat så att jag kan ta ut pengar. På vägen var det jätteroligt! Vi fick spela musik från högtalaren och vi körde igenom Piccadilly Circus. När vi väl stannade för att ta ut kontanterna frågade jag än en gång "det var 20 pund va?", och chauffören sa ja. Till slut kom vi fram till restaurangen och när jag gav honom pengen tittade han på mig frågande och bara "...20 pund per person". Jep, vi fick betala 40 pund för en rundtur med en elcykel tuk tuk, och med tanke på att kontantutdrag också kostar så förstår ni nog också att vi inte var så glada.. men all in all var det ändå en rolig upplevelse! Men ändå skulle jag inte rekommendera det här i städer som London - gör det här bara i länder där det här är billigt. Det här var egentligen inte ens värt 20 pund, vilket vi ändå var redo att betala. 40 pund var det här inte värt på någon nivå. 

Den andra upplevelsen var bara positivt. Under vår sista dag i London gick vi till Hyde Park för att köra/åka trampbåt. Det var jätteroligt! Det blev 24 pund allt som allt för en timme, vilket i jämförelse med vår tuk tuk-erfarenhet var typ gratis. Det var jätteskönt att åka runt i båten och mata fåglar. Det här är absolut något jag rekommenderar om ni gillar att vara vid vattnet. 

En flytväst var faktiskt inte nödvändig, för vi kan ju båda simma. Men vi hade aldrig gjort det här tidigare, så vi tänkte så här: safety first. 


4. Beefeater Distillery Tour

En till tour som jag varmt rekommenderar för dig som älskar gin. Det var en 1,5h humoristisk rundtur, där vi först fick gå igenom en historisk rundvandring gällande gins historia: Vem drack det först? Var? När började det bli populärt? Efter det fick vi gå in i själva bränneriet och se hur det fungerar. Därtill fick vi också smakprov och till slut blev vi tilldelade en drink var. Inte en av de allra vanligaste förmiddagarna, men det var riktigt okej! ;) 
5. Afternoon tea

Det här hade vi egentligen inte planerat, men Artos syster och mamma började prata om att vi borde uppleva det här samma dag som vi åkte iväg. Under fredagen ringde Artos syster sedan och berättade att hon ville bjuda oss på en Afternoon Tea och till slut hittade vi en som passade tidtabellen. På lördagen blev det alltså Afternoon Tea vid Royal Garden Hotel som ligger bredvid Kensington Gardens. Hotellet var fint, personalen kallade oss "sir" och "ma'am" och vi försökte till vår bästa förmågan bete oss väl. Vi är inte vana vid så här fina sammanhang, men ändå var det otroligt fint. Vi drack grönt te båda två och både det salta och det söta var riktigt gott. En fin upplevelse, och något jag absolut rekommenderar för er som vill ha lite högkultur på er resa! Där hade vi det! Som sagt gick vi också väldigt mycket. Vi gick omkring i Camden Town, Notting Hill, Covent Garden och andra ställen också. Vi åkte buss och vi åkte metro, och vi matade både fåglar och ekorrar. Vi hade även supertur med vädret. Både fredag och lördag var soliga och varma, medan söndag också var varm men en aning mulet. Inte en droppe regn under hela helgen! Konstigt nog har jag haft bra tur med vädret varenda gång då jag varit till London, det har bara regnat ett par små skurar. Men vi hade en jättebra resa och jag lever lyckligt med de här minnena ännu länge. 


Som jag älskar Hyde Park alltså! Önskar att vi hade så här stora parker i Helsingfors också.  

Covent Garden
You Might Also Like

0 comments