Tre mål för året som 23

09:19

Jag är en tjej som kollar på TED-talks och blir inspirerad av andra människors historier och kunskap. Att se andra människor med starkt driv och inspiration får mig också inspirerad. Jag tycker det allra attraktivaste egenskapen hos människor är ett driv och ett intresse att utvecklas och lära sig nytt. Att ha något de vill vara bra på, som de vill hålla på med och som de får inspiration från. För mig är det inte viktigt att ha samma intresse och mål som någon annan för att bli inspirerad och taggad över vad den människan gör och åstadkommer - det inspirerar mig ändå. Det är något i lågan människor får när de jobbar för något de på riktigt tycker om, vare sig de gör det som hobby eller som yrke, som inspirerar mig så enormt. Det är människor som dessa som får mig att också vilja våga lite mera, satsa lite högre och lära mig varje dag.


Jag tror det handlar om målmedvetenhet. Att veta vad man vill, lägga upp mål och sedan förhoppningsvis kunna checka av målet senare. Att ha mål som är stora, men även mål som är små. Ha mål man kan uppfylla varje dag, men även mål som man kanske uppfyller en gång i livet, om 20 år. Att konstant ha något att växa mot och något att sträva till. Det är därför jag nu också vill lägga tre lite större mål för året som 23-åring. Jag la ett par mål förra året också: mål som att inte hetsäta, bli kand på två år och att jobba med mitt självförtroende. Jag känner att jag är där nu, och nu är det andra mål som väntar.1. Starta eget

Jag har sedan några år tillbaka bara velat starta eget så småningom. Hoppa in i den världen och se var den tar mig. Det är något som skrämmer mig enormt, men det är också därför jag tycker det är något jag måste göra. Det är oftast då man blir lite rädd som man också växer - och det är det jag vill. Ni kan följa min resa här på bloggen, då bloggen under sommaren och hösten kommer ändra form på vissa plan. Att starta eget hoppas jag att jag kan göra i höst - det är målet. 

2. Fotografering och editering

Jag har redan länge velat utvecklas inom både fotografering samt editering av både videon och foton. Under första halvan av det här året har orsaken till att jag inte riktigt kommit igång med att satsa på det varit att jag bara inte haft tid. Nu när jag blir klar med kandidatavhandlingen har jag bestämt mig för att ta magisterskedet i ett lugnare tempo för att ha tid med både jobb samt med sysslor som det här, som även kommer att vara till nytta i arbetet jag vill göra. 

3. Bli ännu starkare 

Med tanke på hur mycket tid jag spenderar på gymmet så skriver jag otroligt lite om det. Just nu är jag fysiskt aktivare än vad jag varit sen jag var barn, och det är något som har blivit en otroligt viktig del av min vardag och mitt välmående. Under det här året vill jag gå ner lite till och samtidigt öka på min muskelmassa. Det är något jag också vill dela med mig av mera. 

Lägger du också upp mål och planer för livet, eller tycker du mera om att go with the flow? 

You Might Also Like

5 comments

 1. Dethär med att lägga mål vs to att to with the flow är en intressit frågeställning för jag hae mitä svårt med det... jag skulle delvis villa ha mer konkreta mål men samtidigt har jag svårt att hitta sådana som får mig motiverade att arbeta för dem även då det t.ex. blir ont om tid eller jag inte har lust... Jag tror dock att det vore bra för mig att va mer "rigorös" med mina mål, och att verkligen arbeta på att htta dem som motiverar även långsiktigt för det är extremt motiverande och hämtar nog en hel del glädje till livet. Och I agree with you med att det är så särligt att följa med andra människor som arbetar för sina mål, såsom du!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för den sista komplimangen! :') Och ja du har helt rätt, alla stunder är det inte så hemskt lätt att alltid känna motivation till målen man ställt. Jag har just känt att det att jag försökt göra målen så konkreta som möjligt hjälpt, för då vet jag exakt vad jag strävar mot. Här skrev jag ju t.ex. bara att mitt mål är att bli starkare, men privat fö mig själv har jag mycket konkretare siffror och tankar som gör att det är lättare att följa :) vissa mål är såna att det är "lätt" att uppfylla, andra såna att jag vet att det kanske inte går - men det är kul att försöka! Jag känner själv att det är det som motiverar! :)

   Delete
  2. (som inledning, ja va int full nä ja skrev dehä - ja skrev de på telefonen :D) men ja de e sant! Dom måst kännas tillräckligt konkreta och lätta att faktiskt göra dagligen, men samtidigt e dom ju förankrade i någå djupare som faktiskt känns meningsfullt fastän själva handlingen i sig int är motiverande varenda stund. För t.ex. så har jag för lätt att börja ifrågasätta mina mål, och avväga vad som egentligen är värt att göra, och så blir allt ba en himla mess o så e de lätt att bara sluta mitt i...

   Men sist och slutligen, om man i stunden känner sig lost, e de ju meningsfullt att helt enkelt hålla till det man lovar sig själv. Och det måst man ju nog värdera högt..!

   Delete
  3. Ja just det, så kan det ju också lätt gå att man faktiskt börjar ifrågasätta hela grejen och vad som egentligen är viktigt. Är ju så svårt när det finns hundratusentals saker man kan göra, så det är ju naturligt att börja ifrågasätta om det man tänker göra egentligen är det man vill göra, eller borde man göra något annat. Kanske enda sättet där e att man måst försöka påminna sig själv om att det fanns nån orsak till varför man hade det där målet in the first place och tänka på de, så kanske man även i vardagen kan påminnas om varför det är meningsfullt och varför det är viktigt 🤔 eller att påminna sig själv om hur det skulle kännas när man väl har uppfyllt målet. Då kanske det blir lättare att värdera de dagliga sakerna högre, när man kan förankra dom starkare till själva målet och känslan! :)

   Delete
  4. De e så sant! Mycket food for thought...

   Delete