Maj recap: Hur gick nyårsmålen?

13:50

Tack och hej, våren 2019! Våren är, som sagt, min favoritårstid och jag har njutit av varenda sekund. I morgon börjar officiellt sommaren, och jag är väldigt taggad inför det också. Det positiva med att vädret varit en aning regnigare och kallade än förra året är ju givetvis att det just nu är så himla fräscht och fint ute. Träden är ljusgröna och hyacinterna har ju precis först börjat blomma, så det blir verkligen en bra start på sommaren från den synvinkeln.

Maj betydde att vi firade Valborg, att jag hade födelsedag och fick studierna fullgjorda, samt att jag kunde gå ut i shorts hela två gånger. Det betydde också att jag shoppade sommarklänning, har ätit på balkongen och gick till glassbilen. Maj har varit allt och lite till, men hur lyckades jag med mina nyårsmål under månadens lopp? 


Kategori 1. Öka på kreativiteten 


1) Sträva efter att blogga 3 gånger i veckan: Still going strong, så att säga. Jag trodde i januari att det här målet skulle falla pladask, men det har det inte gjort. Det handlar nog allra mest om rutin, fastän det är en aning frustrerande då man inte har tid att göra så snygga inlägg som man skulle vilja.

2) Läsa en bok i månaden: Det här målet är jag extremt dålig på att hålla! Ska ta tag i det här i juni, så att jag förhoppningsvis ska kunna hålla målet halva året i alla fall :D

3) Spela instrument och sjunga regelbundet: Efter jag publicerat det här inlägget ska jag ta fram gitarren och spela. Det här är absolut också något jag ska prioritera mera i juni.Kategori 2. Fortsätta träna 


Maj var verkligen en jättebra träningsmånad. Jag har inte haft några problem, inga krämpor och jag ha i allmänhet varit väldigt taggad på att åka till gymmet. Därtill har jag också simmat, vilket jag älskar. I juni kunde jag kanske våga ta mig ut och köra några träningar utomhus också. När det kommer till att ta tag i träningen igen har jag märkt att jag känt otroligt mycket skam för att jag hade fått så dålig kondition och inte orkade så mycket som jag ville. Den skammen håller i när det gäller att träna utomhus bland folk som inte tränar och människor som är mer tränade än jag. Måste försöka komma ihåg att ingen annan egentligen bryr sig om vad jag gör och att jag faktiskt inte har något att skämmas över. 


Kategori 3. En äventyrligare vardag  Den 14 maj lämnade jag in min kandidatavhandling och därefter har jag igen fått fritid på korten. Fritiden har gått ut på att träffa vänner, fixa till balkongen, fota ute, ett par picknickar och en hel massa tv. Jag försöker i allmänhet att inte titta på tv så himla mycket, men under månadens lopp hade vi Game of Thrones, Eurovision och hockey-VM vilket gjorde att mycket av fritiden spenderade klistrad framför tv:n. Det ska det bli mindre av i juni helt klart, för jag känner att alltför mycket tv gör mig lite trög. Men det var en bra månad i alla fall och den slutade ju glatt med firandet av hockey-VM i Kajsaniemi. I juni ska det bli både resa, vinkväll och studentfest i alla fall - ska se till att planera in mera roliga saker också! 

You Might Also Like

0 comments