I don't know about you, but I'm feeling 22

11:00

Min sista dag som 22-åring. Vilket år!

Jag är en sentimental person. Jag tycker om att reflektera och planera, se vad jag kan göra bättre, vad jag gjort bra och bilda en uppfattning om livet som helhet. För ett år sedan satt jag mig ner, precis som i dag, och tänkte på året som varit och vad jag hoppades att året som 22-åring skulle föra med sig. Jag känner att livet alltid har sina punkter där möjligheterna till att förnyas känns starkare: själv får jag största inspirationen till detta på nyårsafton och på min födelsedagsafton. En känsla av ett nytt år som börjar, som jag kan försöka forma till något jag vill att det ska vara. 

För ett år sedan önskade jag bara att mitt år som 22-åring skulle bli så bra, lyckligt och skönt som möjligt. Att jag skulle slippa mina värsta demoner och bli starkare. Att ha lyckats med det under året har varit en gåva. I Taylor Swifts låt "22" sjunger hon om att känna sig som en 22-åring, och jag känner mig tillfreds och lycklig över att när jag officiellt inte är 22 år längre, kan jag ändå alltid förknippa att "känna sig som 22" med att vara lycklig, sprallig och glad. Vad än händer framöver kommer den saken aldrig att förändras.

Men vad annat har hänt under året, vad har jag känt och lärt mig? Här har ni en lista på allt detta i 22 punkter. Upplevelser

1. Resan till Lesbos, Grekland


Bästa marknadsföringen jag någonsin sätt - straight to the point liksom. 


2. Ringo Starr i Helsingfors

3. Wigwam i Helsingfors

4. Svensk midsommar 


5. Flamingo spa 

Mål 

6. Målet att sluta hetsäta uppfylldes och jag gjorde inte det ett enda gång som 22-åring.

7. Sen jag var ett barn har jag inte varit fysiskt lika aktiv som det här året, och jag har älskat det.

Min födelsedag för ett år sedan

8. Under det här året har jag också fått till det att blogga regelbundet, vilket känns kul!

9. Mitt mål var att få kandin så gott som klara när jag är 22, och nu är jag bara ett par veckor ifrån det!

Vår årsdag
10. Jag har varit vegetarian hela året som 22, och jag känner inte för att vända tillbaka

11. Jag har velat lära mig ett nytt språk väldigt länge, och jag bestämde mig för att göra något åt det som 22-åring. Det blev kinesiska. 

Lärdomar

12. Livet är inte skyldig dig någonting. Man kan bara inte sitta och tänka att man har "rätt" till att få ha det bra och att inget hemskt någonsin ska hända. Livet fungerar inte så - hur bra människa man än är så händer saker som är orättvisa. Det kommer hända saker som känns meningslösa. Att acceptera det gör det kanske inte lättare i sig, men det ger lugn. Man lär sig vara ärligt nöjd med det man har.

13. Du måste tro på dig själv. Det räcker inte att någon annan tror på dig, och det är inte värt att lägga det ansvaret på någon annan. Om du vill något så är det du som måste tro på dig själv. Om någon annan också tror på dig är det ett plus, men DU behövs. 14. Att prata ner på dig själv gör inte dig ödmjuk, utan svag. Jag har lätt att säga "äsch, jag är rätt dålig på det där.", "alltid när jag gör det där blir det dåligt" och "nej, jag är så himla klumpig, det är mitt fel." Ibland säger jag det om saker jag egentligen är helt bra på. Jag har måsta börja förstå att det inte gör mig ödmjuk när jag trycker ner mig själv, utan jag förstör för mig själv.

15. Man kan lära sig nya saker. Man behöver inte börja med något när man är barn för att kunna bli bra på det och lära sig. Man kan lära sig senare också, om man bara vill. 


16. Snälla människa - livet är lättare med minneslistor ibland. Hur många gånger glömmer jag inte något i butiken eller glömmer att ta med något till gymmet bara för att jag har bråttom? En check-list kunde hjälpa till. 

17. Det är skönt att vara en morgonmänniska. Jag får mycket mer gjort när jag stiger upp tidigare och jag mår allmänt bättre. 

18. Det är okej att inte leva som andra i ens egen ålder. Vi vill alla olika saker, har olika intressen och olika vanor. Det är okej att göra saker på sitt sätt. 19. Min egna halloumi-mifu-pasta är faktiskt riktigt gott -> jag är inte värdelös i köket. Något av det som jag ofta säger om mig själv, men som inte egentligen är sant. Jag skulle säkert också bli bättre om jag inte tryckte ner mig själv så mycket. 

20. Fast man har lite pengar så har man kanske mer än vad man tror, bara man planerar. Pengarna kan räcka till många saker man trodde att det inte skulle räcka till, om man ser till att se över hela konsumtionen bättre. 21. En alltför varm kastrull får kylskåpets glas att explodera. Det visste jag väl redan tidigare också, men måste ju givetvis testa teorin under årets lopp...

22. Ofta förstår man inte hela situationen i stunden - perspektiv ger visdom. Jag ser hur dåligt jag mått när jag börjat må bättre. Jag ser vilka förbättringar jag kan göra i min kand när jag inte rört den på två veckor. Perspektiv och tid är viktigt ibland. 

You Might Also Like

3 comments

 1. Grattis Sanna!! På födelsedagen o allt du åstadkommit <3 Det låter verkligen som att de senaste 12 månaderna varit både lärorika och framgångsrika för dig. Ja blir så glad av att läsa dehär <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack finaste du! <3 Vi måste ses snart!

   Delete
  2. Joo de måst vi! Åker 9-dagars på resa på onsdag, men vi hörs efter det <3

   Delete