En inlämnad kandi och ett liv efter det

10:49
Nu har jag återhämtat mig. Den 14 maj lämnade jag in kandidatavhandlingen och den 15 maj lämnades det sista grupparbetet också in. Detta betyder att jag har utfört alla mina studier på det här stadiet och att jag inom kort officiellt får mina papper och att jag i höst påbörjar mina magisterstudier. Känns overkligt!

Mitt mål var att bli kandidat på två år och det målet höll. Nu i efterhand är detta kanske ändå inget jag rekommenderar om man inte har påbörjade studier på öppna universitetets sida. Det här är absolut något som går att göra tidsmässigt, men takten gör att jag ändå under den här sista våren kände att ja inte fick så mycket ut av mina studier som jag kanske skulle ha velat. Det blev egentligen bara rutinmässigt läsande och inte så mycket reflekterande och fritid. Jag är ändå glad att jag valde att göra det så här - men magisterskedet får bli lite lugnare.


Livet efter kandidatavhandlingen har varit riktigt skönt. Vi har städat balkongen, köpt blommor och så fixade vi ett nytt balkongsbord från Ikea samt stolsdynor och filtar. Vår balkong är nu så mycket mysigare än tidigare, och vi har redan hunnit njuta av både ett par somriga kvällar och några frukostar där. Älskar det!Annars har vi varit ute massor. Det märks att man suttit inomhus hela våren och studerat, för det enda jag nu velat göra är att spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Vi var en sväng till körsbärsträdsparken (tyvärr var vi lite sena, men det var vackert ändå!) och så har vi vandrat omkring här vi bor. Jag hoppas sommaren blir exakt så här! Annars är mina sommarplaner än väldigt öppna, men vi kan ta det i ett annat inlägg. Det finns mycket att planera och fixa än - men jag är inte orolig. Jag tycker helst bara om att ha saker planerade och klara i förväg, vilket gör att det känns lite konstigt när jag inte vet vad som ska hända. Att "go with the flow" kan ändå vara riktigt bra för mig, så jag ska försöka njuta av det ändå. Det kommer bli bra!


You Might Also Like

4 comments

 1. härliga bilder - vi borde ta en photoshoot tisammans ;) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. ojoj, tack du professional photographer! ;) <3 det borde vi absolut, så kan du lära mej dina tricks!

   Delete
 2. Grattis till färdiga kandin, nu ska du njuta av sommaren tycker jag :) (fast kanske inte just idag, åtminstone hos mig är det kyligt och regnigt...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! :) det har du nog rätt i, sommaren är en så otroligt härlig årstid. Njut du med!

   Delete