En påsklista | blogglista

18:39

Påsklovet började, men då jag har flera olika deadlines bakom hörnet så firar jag påsken i år i studiernas tecken. Därför har jag kanske inte så mycket intressant att blogga om gällande min vardag, så jag valde att googla efter någon påsklista istället för att komma in i påskstämningen. Här har ni en av dem jag hittade!När någon säger ”påsk”, tänker jag: 

- Det blir en intressant målning i mitt huvud av Jesus, kors, påskägg, påskhare, påskhäxor och mycket grönt och gult. Blir en riktig blandning av det kristna och av det mer allmänna. ¨

Jag firar påsken för att:

- Jag är uppvuxen i en kristen familj, så givetvis har det bibliska haft en roll i mitt påskfirande. Annars gör jag väl också det bara för att jag gärna firar högtider - vilken orsak som helst att samlas med familjen, äta gott, pynta och baka tar jag gärna emot!  

Det bästa påskgodiset är: 

- Alltså chokladägg. Nedanför ser ni en bild på påskägget jag köpt för flera veckor sedan (!! tänk att den ännu inte är uppäten) i väntan på påsken. Ingen påsk utan choklad säger jag. Mitt påskpynt ska vara:

-  På grund av att jag sitter fast med studier och min sambo också gör det så blev det nästan ingen pynt i år (katastrof faktiskt). I mitt ideala påskpynt skulle jag ha gula tulpaner, videkissar och någon fin dekorationshelhet med påskgräs och dylikt på matbordet. Därtill har jag en påskhäxa som jag fått när jag var 3 år gammal från min gammelmormor, som jag också är döpt efter (alltså efter mormors, inte påskhäxan, ifall det blev oklart). Det var sista gången vi såg henne innan hon dog, så den här häxan har fått en stor betydelse för mig och den kommer nog hänga med mig hela livet ut. 


Det bästa med påsken är: 

- Som sagt, de åren jag firar ordentligt blir det bästa ju att träffa familj, äta gott och ta vara på gemenskapen. Vi ska försöka få till det lite på söndag i alla fall!

Det sämsta med påsken är: 

- Inga presenter? Okej nej, skämt o sido. Finns väl egentligen inget att gnälla över? Eller kanske att det inte har ordnas en specifik tidpunkt för påsken varje år, blir lite konstigt när man måste kolla på en fullmåne varje år för att veta. 

Det här är min påsktradition

- Utöver det jag redan nämnt så har jag hållit i traditionen av en liten äggjakt här hemma varje påsk. Vore roligare om vi var fler en två, men viktigaste är ju bara att det ordnas! :) Hoppas att påsken infaller under en lite bättre tidpunkt nästa år, så kanske vi kan ordna äggjakt och påsklunch åt hela familjen själva - vore ju kul! 

You Might Also Like

0 comments