EUROVISION 2019: Darude - Look Away

09:00

I går var det Eurovision kväll med temat Finlands final. UMK slog av stapeln. Det blev alltså hemgjorda hamburgare och pommes frites för att fira. Därtill hade vi fått en flaska Prosecco i gåva för ett par månader sedan som vi i dag öppnade - hör ju till!Annars var ju själva UMK ingen höjdare. Men tänkte inte skriva längre bitar om det, utan ni får en lista om mina största funderingar här.

Tre bästa från kvällen:

1. Sandstorm på blockflöjt
2. Härligt med människor som berättar om varför de älskar Eurovision!
3. Emmelie de Forest och Only Teardrops. Bästa låten under kvällen.

Tre sämsta från kvällen:

1. "Anna mirrin puhua". Hänvisar till punkt fyra.
2. "Darude soi, se on meidän boy"
3.  "Experterna" - vad var poängen med dem? Tillförde de någon mervärde? Jag tycker inte det.
4. Är Finlands enda sätt att göra show dåliga sexskämt och att översexualisera allting? Är inte pryd på något sätt, men tycker det nästan blir löjligt emellanåt. Blir inte sexigt eller roligt - blir bara att man himlar med ögonen.
5. "Love parade". Som jag sa i punkt fyra.
6. Svenska, norska, danska, spanska och alla språk ska få all sin ära, men kan vi kanske behålla oss till finska och engelska i tävlingar som dessa? Eller finska, svenska och engelska? Själv förstod man ju allt mer eller mindre, men blir ju lite ansträngande med språkkurs istället för Eurovision.

Bästa låten visuellt:

1. Look Away
2. Release Me
3. Superman

Bästa låten i sig:

1. Look Away
2. Superman
3. Release Me

Vinnarlåten: Look Away 

Vad tycker jag? Blev så lättad! Superman var en total flopp live, men var rädd för att den ändå skulle ta vinsten. Som tur blev det Look Away! Tyckte numret var snyggt visuellt, Sebastians röst klarade bäst av den live och låten har ju också ett viktigt budskap. Hur kommer det att gå i Tel Aviv? Svårt att säga. En finalplats är inte omöjlig, men är inte säkert på den heller. Vi får helt enkelt se. Tyckte ändå vi valde rätt låt och rätt framträdande av dessa tre. Hoppas det går bra i Tel Aviv! Visuellt tyckte jag ändå numret var jättesnyggt. Låten i sig själv faller lätt in i mängden, men jag hoppas liveshown hjälper till. Blir spännande att se! 


You Might Also Like

0 comments