EUROVISION 2019: John Lundvik - Too Late for Love

10:13

I går kväll var det Mello final! Jaa! En av höjdpunkterna i vår familj helt klart. Det blev lite skumpa, god mat och gott sällskap. Kunde väl inte vara bättre :)

Jag älskar satsningen Sverige gör och givetvis har ju Melodifestivalen en helt annan ställning där än motsvarande tävlingar i många andra länder. Allt är så proffsigt, satsningen är enorm och allt fungerar riktigt bra. Blir så mäktigt också med Friends arena - så himla stort!Tre bästa i programmet:

1. FRIENDS ARENA. Så mäktig.
2. Öppningsnumret och mellannumren var riktigt suveräna. (Lär er UMK.)
3. Renen i Fjällgrens nummer var och förblev än höjdpunkt i programmet.
4. Lynda Woodruff.

Tre sämsta i programmet:

1. Näe, hittar egentligen inte på något ordentligt att klaga på, kanske saknar jag Green room-humorn och intervjuerna lite? Men that's about it. 

Min ordning:

1. John Lundvik - Too late for Love. The Mama's är de bästa jag vet och jag älskar hela känslan i låten.
2. Wiktoria - Not with me. Hennes röst och hennes känsla är magisk. 
3. Lina Hedlund - Victorious. Så stark, så positiv. Ger positiva flashbacks från melodifestivalen på 2000-talet. 
4.  Nano - Come Back. Det är något som berör mig här och låten blir bättre för varje gång jag hör den.  
5. Malou Prytz - I do me. En väldigt typisk poplåt, men gillade något i den i alla fall?
6. Jon-Henrik Fjällgren - Norrsken. Alltså fick tårar i ögonen av renen XD och så glad han var!
7. Bishara - On My Own. Han är så himla bra, men kom till slutsatsen att låten i sig själv inte riktigt berör mig. 
8. Lisa Ajax - Torn. Lisa har en så fantastisk röst med. Wiktoria och Lisa var på så många sätt lika, men Wiktoria berörde mig mera för någon orsak. 
9. Anna Bergendahl - Ashes to Ashes. Hennes röst är magisk, men annars var ju låten inte så speciell enligt mig. 
10. Mohombi - Hello. Blev bara för tjatigt till slut? Men fina Zumba-moves hade han med! 
11. Hanna Ferm & Liamoo - Rösterna och kemin fungerar, men jag får ändå inget ut ur den här låten. Påminner mig och Azerbaijan 2011, förutom att den här ändå var bättre.
12. Arvingarna - I do. Låten har sin plats i sommar, men kände kanske inte att platsen var just här. Men positiv var den ju! 


Vinnarlåten: John Lundvik - Too Late for Love

Vad tycker jag? JAAAA! Jag blev faktiskt jätteglad. Efter den fjärde deltävlingen var jag lite osäker på vilken låt jag ville att skulle vinna, men dagen efter märkte jag ju snabbt att den enda låten jag villa lyssna på om och om igen var Too Late for Love.  Älskar energin och positiva stämningen i låten och jag älskar budskapet. Visuellt är numret enkelt men stilrent, och gospelkören är pricken på i:et. Ett alldeles suveränt nummer tycker jag! Tippar på att Sverige kommer högt i Tel Aviv i år. Därtill har han ju också skrivit Storbritanniens Eurovision låt också, som ni kan lyssna på här om ni inte redan har gjort det. Den är riktigtriktigt bra också! Kan Sverige ta hela tävlingen i år? Har inte hört så väldigt många av de andra låtarna ännu, så jag kan ha fel, men tror att det inte alls är omöjligt. Vi får väl se! ;)

You Might Also Like

2 comments

  1. Min åsikt om låten; tråkig, enormig och upprepar sej alldeles för mycket. Så hoppas verkligen att Sverige hamnar på öängre placering ön Finland detta år.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ska bli intressant att se hur det går i vår! :)

      Delete