Den nya blogglistan

09:37

Glad söndag!

Tänkte att det nya blogglistan, som jag hittade på Karolinas blogg, var värd att fylla i.


Vilket schampo använder du just nu?

Loréal Elvital. Varje gång schampon håller på att ta slut tänker jag att jag borde kolla upp något nytt märke och använda något "bättre" schampo, men sen blir det aldrig av. Tipsa gärna om ni vet något superbra!

Vad var det senaste du titta på på tv?

Kollade första avsnittet av den nya Madeleine McCann dokumentärserien på Netflix. Får se om vi fortsätter. 

Vad hade du på dig för skor i dag?

I går bar jag svarta vinterskor som man bara kan dra på sig enkelt .Vänstra skon var dock sönder på alla håll och kanter, så jag gick omkring bed en blöt vänsterstrumpa också. Ville inte köpa nya, för både mina vår- och sommarskor också gick sönder förra året, så det blir mycket skoköp nu. Fick ändå ge mig i går och köpte ett par billiga vinterskor - får köpa något bättre (och mer hållbart) nästa vinter!
Ett starkt minne från högstadiet?

Vi hade historia på sjuan och vi skulle hålla ett tal - vi skulle typ vara arbetare som ville strejka, och vi skulle övertala våra jämlika om att göra det och stå upp mot det kapitalistiska systemet. Jag hade förberett mig väl, men jag var otroligt blyg och rädd för att prata inför klassen. När det blev min tur gick jag fram i klassen, la ner mitt papper och kollade runt - och fick panik! Jag bara la mitt ansikte i händerna och försökte låta bli att gråta, och försökte bestämma vad jag skulle göra. Hålla talet eller springa ut? Problemet med att springa ut var att dörren var på andra sidan klassrummet, så jag skulle ha behövt springa genom hela klassen för att ta mig ut. Så jag andades djupt och höll talet. Ett darrande, tyst tal - men ett tal. Var så skärrad efter det att jag sen dess övade, övade, övade och övade på att prata inför folk: jag brukade ta videon på mig själv när jag övade hemma. I dag går det riktigt bra bara jag är förberedd! Så ibland kan en riktigt kris vara till nytta.

Vem är din senaste kändiscrush?

Dave Grohl har hållit en stark plats speciellt sen sommaren 2017 när jag såg Foo Fighters live. Han är kanske lika gammal som min mamma, men alltså, så karismatisk!

Vad drömde du om förra natten?

Jag drömmer jättesällan! Och så glömmer jag också bort mina drömmar jättesnabbt, förutom några få mardrömmar jag haft i livet. Så tråkigt att inte ha ett svar på det här :D

Tänkte du rösta i riksdagsvalet i april?

Jadå! Märker att det bara är svårt att välja, då man håller med om olika saker med några olika partier. Vore ju skönt om man kunde stå bakom något parti till 100%, eller ens 95%. Men det lutar nog starkt åt ett visst håll.

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

Finns så väldigt många olika! Ibland är det Best of You av Foo Fighters. Hey Jude av the Beatles är en annan favorit: speciellt live versionen från Hyde Park med bara Paul McCartney - känner mig ALLTID okej efter de sju minuterna. Annars funkar väl typ nästan vilken schlagerlåt som helst? Desto töntigare, desto bättre!

Något som alla andra älskar, men som du inte riktigt förstår dig på?

Nutella på bröd? Alltså varför? Och något jag nästan inte vågar säga: Beyoncé. Alltså gud ja, hon har en otroligt bra röst, hon är vacker och allt, men liksom, förstår inte varför hon avgudas? Har inget emot henne, men förstår inte riktigt hypen. (förlåt i förväg)

Har du irriterat dig på något i dag?

Var lite irriterad då väckarklockan ringde, för det är så mycket jag måste göra i dag. Hade helst bara legat kvar! Men nu är irritationen över - det blir en bra dag!

Lil´+ det senaste du år = ditt rapper name 

Lil´ Gröt. New tunes in a Spotify (or any other music provider) near you soon.

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil - och berätta om det.Smickrande, eller hur? Alltså min sko. Arto provade nya kläder, och när jag väntade hann jag granska mig själv. Visste ju nog att min vänstra sko var sönder, men hade faktiskt inte märkt att den var så här sönder. Typ hela framdelen höll på att åka av..? Började skämmas lite, försökte gömma min fot resten av tiden, och sen gick vi till en annan butik och köpte nya. Nu är allt bra. Köpte ett nytt par svarta i ungefär samma stil. Spännande. 

You Might Also Like

4 comments

 1. Yay, så kul att läsa andras svar! Och hui det där högstadieminnet, jag har ett liknande från 6:an. Hade inte kunnat sova alls natten före, och sen när jag höll min presentation talade jag lite snabbt som en sportskommentator haha...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Usch, tänk hur svårt det kan vara att prata inför folk och hur nervös man kan bli! I efterhand är man nog glad att vi övade så mycket i skolan, så är det inte riktigt lika farligt nu! :)

   Delete
 2. Lil' gröt :'''DD helt megabra. Ja väntar o höra på fösta musiken som släpps ut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. XD Du kan få en signerad fysisk kopia!

   Delete