Melodifestivalen deltävling 4

10:00

Där hade vi sista låtarna av årets Melodifestival! Möjligtvis hörde vi också vinnarlåten i kväll, men det får vi väl se om två veckor. I allmänhet tycker jag det är många bra låtar med i år och jag tycker nivån är bättre än förra året. Ändå är det ingen låt med som jag tycker är alldeles otrolig och bättre än alla andra, så jag vet faktiskt inte vem som är min vinnarfavorit. Det finns flera låtar med olika bra sidor - ska bli intressant att se vilken låt tar hela tävlingen om två veckor. Nästa vecka missar jag andra chansen då den finska finalen av UMK kommer, men det gör inte så mycket. Alla låtar har vi i alla fall hört! Tycker annars också konceptet med andra chansen är dålig: med duellerna blir problemet ofta det att två av de bästa låtarna ställs mot varandra. Tycker som många andra också att andra chansen också borde ordnas i samma format som deltävlingarna för att de två bästa låtarna ska kunna ta sig till final. Undrar varför de envisas om att behålla tävlingen som en duell? 

Konstigt nog tippade jag rätt alla låtar den här veckan också. De senaste åren har det alltid hänt överraskade val, men i år tyckte jag alla val var ganska förväntade. Vad tycker du om årets låtar? Vilken är din favorit?1.  Pagan Fury - Stormbringer

De berättar att låten handlar om att det är dags att skingra mörkret och föra in ljuset. Sångarens röst var stark och riktigt bra. Numret var visuellt snyggt - pelarna och dansarna gjorde stämningen lite kuslig och spännande.  Låten var dock platt och ganska svag. Låten kändes ointressant och den berörde inte mig på något sätt. Alla bitar måste ju falla på plats, och här tycker jag inte låten höll måttet fastän sångaren var riktigt duktig. 

2. Anton Hagman - Jag känner dig 

Anton berättar att låten handlar om en kärlek värd att hålla kvar vid. Så gullig var det ju med historien bakom låten! Annars påminde låten massor om någon annan låt jag hört, men kan inte lägga fingret på vilken - typ någon av Dannys låtar eller något? Låten var ändå söt och skön, men lite platt. Skulle ändå inte byta radiokanal om den här började spela.

3. Lisa Ajax - Torn

Lisa berättar att låten handlar om ett brustet hjärta då kärleken inte blir besvarad. Älskar för det första hennes röst. Hon är en stark, ung artist och låten lyfte väldigt bra med henne. Men ändå lyfte låten inte riktigt så bra som jag hoppades. Pricken på i:et fattades för mig, jag kände inte riktigt allt det jag ville känna. Jag tippade ändå på andra chansen, och så blev det! 

4. Arvingarna - I do

Legenderna berättar att låten handlar om kärleken mitt i livet. Låten var väl redan en svensk klassiker när den föddes. Riktigt trallvänlig och positiv: något för sommarens utedanser. Man blir ju glad! Tippade på att de tar sig till andra chansen med sin positiva energi, och så blev det.  

5. Bishara - On My Own

Bishara berättar att låten handlar om olycklig kärlek. Han var ju alldeles för härlig! Han har en otrolig röst som kan växa till något ännu starkare med åren och han var ju faktiskt alldeles naturlig på scenen. Vilken utstrålning! Hur kan man äga scenen och fängsla så där utan att ha gjort det tidigare? Han förtjänade absolut sin plats i finalen, och den fick han. 

6. Ann-Louise Hanson - Kärleken finns kvar

Ann-Louise berättar att låten handlar om sorgen efter att man förlorat en vän. Om älskade Lill-Babs! En så viktig låt och en låt som säkert berör någon som gått eller går igenom den sorgen. "I sorgen finns det inga svar, men kärleken finns kvar". En väldigt vacker och berörande låt. Givetvis inte för Eurovision, men är glad att låten fick framföras på en plats där vi fick höra den.

7. John Lundvik - Too Late for Love

John berättar att låten handlar om att det aldrig är för sent för kärlek. John har också en otroligt fin sångröst och jag tycker han lyckas förmedla massor med känsla i hans framförande. Låten är jätteskön, jag tycker om rytmen och jag ÄLSKAR gospelkören. En låt jag absolut själv kommer lyssna på framöver. Tippade då på final, och den platsen fick han som förtjänat.

You Might Also Like

0 comments