Melodifestivalen deltävling 3

10:08

Jag tyckte faktiskt det var en ganska bra deltävling i går! Jag tyckte ingen låt var särskilt dålig och typ alla hade en chans att ta sig vidare. Ingen av låtarna hade pricken på i:et, men de var väldigt jämna allihopa. Sällan blir det så - den här gången hade nästan alla förtjänat andra chansen. 


1. The Lovers of Valdaro - Somebody Wants

Killarna berättar att låten handlar om att någon alltid älskar dig för den du är. Att man ska ta emot kärleken. Ett snyggt framträdande visuellt och han hade en riktigt bra röst. Låten hade en bra beat och det var riktigt kul att lyssna på! Låten faller kanske bara för lätt i mängden, så Eurovision hade nog inte varit det bästa forumet. Men jag gillade framträdandet!

2. Dolly Style - Habibi

Tjejerna berättar att låten handlar om att sprida glädje och kärlek. Numret var än en gång riktigt snyggt visuellt, speciellt i början. En väldigt catchig låt och den spelade i hjärnan långt efteråt. Inte dålig, men inte något jag ändå skulle lyssna på på fritiden heller.

3. Martin Stenmarck - Låt skiten brinna

Martin berättar att låten handlar om att hjälpa någon komma ut ur nattsvart mörker. En riktigt vacker låt! Fint budskap. Något jag lätt kunde lyssna på för att peppa mig själv. Martin är erfaren som artist och tar scenen riktigt bra. En skön låt att lyssna på! Hoppades på en andra chans för honom, och så blev det också! Var lite rädd att det kanske varit Dolly Style i stället för honom, men det blev som jag hoppades! :) 

4. Lina Hedlund - Victorious

Lina berättar att låten handlar om att vi måste stå tillsammans och vara goda medmänniskor. Numret var visuellt fint och hennes röst är otrolig. Tyckte låten passade bra in i en klassisk schlagerdiva-Eurovision-kategori och det har vi inte sett på ett tag. En positiv låt! Jag tyckte hon förtjänade en finalplats och det fick hon också - yay!  

4. Omar Rudberg - Om om och om igen

Omar beskriver låten som grym men udda. Udda var den verkligen! Gillade reggae-vibbarna i den, men tyckte den blandades konstigt in i något lite poppigt och elektroniskt. Gillade vissa delar av låten mycket, men andra delar mindre. Till slut visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka. Snygg koreografi och något coolt fanns det ändå i låten. Måste kanske lyssna nu i efterhand ännu för att bilda en uppfattning om min slutliga åsikt. Till en början tyckte jag låten var lite svår att greppa. 

5. Rebecka Karlsson - Who I am

Rebecka berättar att låten handlar om att våga vara den man är. Visuellt var det än en gång ett fint nummer - coola ljus i början. Hennes röst föll mig riktigt bra i smaken, stark och en fin sound! Låten var en stark och snygg ballad, men det fanns något modernt över det som jag gjorde den intressant. Låten lyfte ganska bra, men refrängen tyckte jag blev lite platt. Tippade på en andra chans för henne, och så blev det! 

6. Jon Henrik Fjällgren - Norrsken

Jon Henrik berättar att låten handlar om att ta sig upp ifrån mörker. Jag hade väldigt stora förväntningar här, för jag tror det skulle vara bra av Sverige att skicka in ett bidrag lik den här. Jojken skulle föra med sig något helt unikt och jag tror det skulle kunna fungera. I år framförde Jon Henrik sången också, och jag tyckte det blev riktigt stämningsfullt. Låten gjorde mig lugn. Blev så fint också när han jojkade till renen på film. Ändå saknades kanske något? Var låten riktigt tillräckligt bra? Vi får se. Finalplatsen var han ändå värd tyckte jag, och så blev det. 


You Might Also Like

0 comments