Melodifestivalen deltävling 2

10:12

I går kväll gick andra deltävlingen av stapeln. Vad tyckte jag om låtarna den här gången då? Det kan ni läsa om i det här inlägget. Berätta gärna också vad du tycker! Tänk att vi nu har hört hälften av alla årets bidrag - spännande! 


1. Andreas Johnson - Army of us: 


Jag blev alldeles förälskad i Andreas Johnson 2006 när jag var 10 år gammal, så jag hade stora förväntningar - haha! Han berättar att detta är en pepplåt om att vi tillsammans då vi står rygg mot rygg och hjälper varandra har det lättare när vi går igenom livet. Han har en så cool röst och glitterbyxorna var snygga de med. Låten hade Coldplay-vibbar och jag tror jag skulle kunna lyssna på den annars också. Problemet blir väl att den inte lyfter tillräckligt och blir lite platt. Jag tippade på en plats i andra chansen, och det fick han. Jaa!


2. Malou Prytz - I do me:


Malou berättar att låten handlar om att våga gå vidare efter en relation som inte har fungerat. Att ta hand om sig själv medan du tar hand om dig. Det här var riktigtriktigt bra! Malou har en skön röst och utstrålningen på topp. Gillade energin i låten och kände att den växte redan under kvällen. Kanske bäst hittills? Möjlig vinnare? Högt kommer den säkert i alla fall! Tippade på att Malou tar sig till final, och så blev det. Yay!3. Oscar Enestad - I love it


Oscar berättar att låten handlar om kärlek och att man ska få älska vem man vill. Han uttrycker att låten är väldigt personlig. När låten väl började tyckte jag att boxen var riktigt cool och det verkade som om det visuellt skulle bli ett bra nummer. Efter det va det nog inget jag gillade mera. Blev störd på "love it love it love it love it" som han hela tiden höll på och upprepade. Nej, det blev bara konstigt. Inte för mig. Blev ändå överraskad att låten fick så lite röster, för att Oscar ändå är känd sedan tidigare. Låten var nog bara inte riktigt stark nog fastän den var viktig för honom.4. Jan Malmsjö - Leva livet


Jan berättar att låten handlar om att leva livet. Tyckte det var coolt med ett poetiskt och teatraliskt nummer mitt i tävlingen. Inget för Eurovision är det ju ändå, men positiv stämning och ett positivt budskap. En mysig liten stund! 5. Vlad Reiser - Nakna i regnet


Vlad berättar att låten handlar om att våga kasta sig ut i livet och vara naken i regnet. Först märkte jag hur boxen från låt nummer tre byttes ut till trianglar. Sen la jag märke till ett energiskt dansnummer. Energin var ju på topp! Men annars var ju Vlads röst ingen höjdare och därtill blev låten inte ens och ringa i huvudet. Tyckte låten bara blev tråkig och platt, inget jag kommer ihåg. Men låten gick faktiskt vidare till andra chansen vilket jag inte hade trott! Men ja, jag hade kanske förstått det bättre om jag vetat vem han var i förväg :D börjar kanske bli lite gammal?


6. Hanna Ferm & Liamoo - Hold you


Hanna och Liam berättar att låten handlar om att man ska våga öppna sig för nya relationer fastän man blivit sårad tidigare. Jag tyckte numret var fint, rösterna klingade fint ihop och deras kemi var tydlig och varm. Scenografin tyckte jag ändå var lite tråkig. Tyckte inte heller låten växte riktigt så mycket som jag hade hoppats - den förblev lite platt. Istället för att växa ordentligt så blev den tjatig i slutet. Ändå tippade jag på en finalplats, som jag tycker den förtjänar - och så blev det!


7. Margaret - Tempo


Margaret sjunger om en kärlekshistoria och om att partnern måste hållas med i hennes tempo, om det är henne hen vill dejta. Kärlekshistoria. Låten var bättre än In My Cabana från förra året tyckte jag, men gillade nog inte den här speciellt mycket heller. Trallvänlig. Visuellt tyckte jag heller inte numret fungerade. Positiv sida var den positiva energin i låten. Tippade på att svenska folket skulle gilla den här och att hon skulle ta sig till andra chansen, men så blev det inte. Det är ändå inget jag blev besviken på.You Might Also Like

0 comments