Melodifestivalen deltävling 1

10:00

Där satt första deltävlingen! Gillar programledarna, gillar konceptet och jag gillar gamla, goda frasen "vi har ett resultat" och fina melodin efter den "tididi-dittiiii". Allt var bekant och bra! Ingen otrolig höjdare, men ändå en mysig kväll. Final- och andra chansen-platserna gick faktiskt som jag tippade. Hörde vi årets vinnare i går? Förhoppningsvis inte, för ingen låt kändes som the one. Men jag tror också flera av kvällens låtar kommer växa och bli bättre. Men vi får se!1. Nano - Chasing rivers, 3/5

Nano berättar att låten handlar om att vara sig själv och att inte följa trender. Jag tyckte genast berättelsen på scenen med byten mellan den unga pojken och Nano var passande, och gav låten djupet som den förtjänade. Tyckte låten var modern och hade en bra beat - på många sätt hade låten stor potential när den började. Kören lät snygg när den kom med och då tänkte jag: det här är det sker, det är nu den lyfter. Tyvärr lyfte låten inte något mer och det blev som om något bara fattades. Blev lite besviken för jag hade stora förhoppningar på låten som den inte riktigt levde upp till. Tippade på andra chansen och det var så det blev. 

2. High15 - No drama, 1/5

Tjejerna sjunger om all drama runtom i världen och i sociala medierna, vilket de gärna skulle slippa helt och hållet. Först och främst tyckte jag det var otroligt tufft av 15/16-åriga tjejer att stiga upp på scenen inför hela Sverige (och lite till) och därtill tyckte jag de framförde sin låt professionellt och bra. De byggde upp en show. Låten i sig själv blev dock bara svår att greppa, tjatig och inget som fastnade. Det var inte annars heller något jag skulle lyssna på. Men tyckte tjejerna var riktigt duktiga ändå - hade aldrig fixat det där själv i den åldern (...och inte nödvändigtvis i dag heller)!


3. Wiktoria - Not with me, 3/5

Låtens text är skriven av Wiktoria själv och berättar om en relation som är på väg att ta slut fastän man inte riktigt vill det egentligen. Det handlar om hjärtesorg och besvikelse. Balladen var stark och jag tycker hon är otroligt grym på det hon gör. Wiktorias inlevelse berättade sin egen historia och det var tydligt hennes egna ord och känslor hon sjöng om. Tror även det här är en låt som växer. Men kände här också att det bara var något som saknades, det blev inte den wow-effekten som kommer då man hör låtar som Euphoria eller Heroes för första gången. Tippade dock på att Wiktoria skulle få en finalplats och det fick hon ju. Ska bli kul att höra låten på nytt i mars och se hur den växer!


4. Zeana feat. Anis don Demina - Mina bränder, 2/5

Låten berättar om hur man ska hylla varandra. Och jag sjöng med från och med den andra refrängen, för jag känner ojojojoj! Sommarplåga, eller? Inget speciellt annars, men jag blev lite glad i alla fall. Inget för Eurovision, inget för mello, men en trallvänlig låt för lättsamma stunder.

5. Arja Saijonmaa - Mina fyra årstider, 2/5

Arja sjöng om hur vi alla borde ta hand om vårt gemensamma hem: vår planet. På någon nivå var det här nästan min favorit. Om man börjar låten med en bouzouki (ett grekiskt stränginstrument) så är jag väl inget annat än såld! Älskar grekisk musik. Tyvärr blev bouzoukin sedan bortkastad, men Arjas positivitet var ändå mysig att lyssna på. Ett fint budskap, skön finsk brytning och en riktig schlagerdiva - måste väl respekteras! Blir nog ändå ingen låt jag lyssnar på repeat, förutom bitarna med bouzokin möjligtvis.


6. Mohombi - Hello, 3/5

Mohombis låt handlar om kärlek och om hur kärlek alltid börjar med ett "hello". Det här var väl veckan med låtar jag tror växer och blir bättre, för det tror jag här också. Väldigt tjatig var den ju, men Mohombi kunde ta scenen och det var en skön, positiv stämning i låten. Kul att tralla på. Kunde möjligtvis passa Eurovision, men tycker nog något saknas här också. Låten gick givetvis till final som förväntat.


7. Anna Bergendahl - Ashes to ashes, 2/5

Anna ville ge kraft, hopp och ljus med sin låt. För det första måste jag säga att jag älskade hennes röst för tio år sedan och gör det än i dag. Älskar hur mörk och djup den är. Scenografin var fin och sagolik, blommorna vackra. Låten blev dock lite tråkig och inget jag riktigt ens kommer ihåg efter programmet slutade. Skulle ändå inte byta kanal om den spelades på radion. Blev andra chansen för Anna, precis som jag tippade.

Vad tyckte du? Var låtarna bra och gick rätt låtar till final? Berätta gärna vad ni tycker!

You Might Also Like

2 comments

 1. Zeana ft. Anis don Demina WERE ROBBED!!!!
  Mohombi var otroligt disapointing & Wiktoria kommer för alltid vara THAT BITCH!

  Det stör mej också lite att det finns så många deltagare som varit med tidigare. Såklart är det dom som kommer få flest röster eftersom tittarna redan känner igen och har en connection till dom...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den va so much fun! Mohombi förväntade jag mig också mera av, men trallvänlig som sagt :D Wiktoria e gryyym!

   Jep, man visste ju genast att Wiktoria och Nano automatiskt skulle gå vidare. Men ibland faller obvious choices också bort, så det händer att man blir överraskad ibland. Men inte den här veckan :)

   Delete