Last minute tips: Alla hjärtans dag

09:00

Man ska ju alltid fira eller hur? Kärlek och vänskap speciellt!

En bild från 2013 av mig och en kär vän jag får träffa i dag! <3

Hade du glömt bort hela grejen? No worries, det finns ännu tid kvar för att hitta på något speciellt. När det kommer till gåvor så handlar det ju alltid om tanken egentligen och när det kommer till alla hjärtans dag (eller vändag) tycker jag det är ytterst så. Det handlar om tiden och energin man ger, tankarna man byter och respekten där emellan. Under åren har jag märkt hur det viktigaste med vänskap egentligen just är den respekten. Ärligheten, att vilja väl och att försöka finnas där på något hörn. Att lämna jämförelsen och tävlandet bort. Vi har alla våra egna liv och de allra flesta känner en stress och press i vardagen som gör att man inte alltid har så mycket tid för varann och att man inte alltid har en så tajt kontakt - men de bästa av vänner finns alltid kvar där oavsett hur lång tid det gått emellan.

Jag är ytterst tacksam för de vänner och kompisar jag har. Jag har aldrig varit en person med otroligt många nära vänner: det har alltid handlat om ett par nära och flera andra som man har roligt med. Jag har alltid haft svårt för att vara öppen och sårbar, så det är väldigt få som sett den sidan och det är också därför jag alltid drar mig till mig själv då jag haft det svårt. Därför tappade jag också kontakten med väldigt många efter gymnasiet när livet blev jobbigt. Men jag är tacksam för alla typer av vänner, kompisar och bekanta jag har och har haft. Det förgyller livet verkligen och det känns också bra att veta att de flesta förstår. Och jag förstår också: ibland behöver människor tid och plats, och då måste man ge det.

Men hur skulle du kunna fira de fina kontakter du skapat på alla hjärtans dag i år? Se här på några tips!

1. Skicka ett meddelande där du berättar vad den andra betyder för dig

Vi har kommit så långt från brevens tid, vilket är synd. Nu är det också så nära till dagen att det kan bli bråttom med ett fysiskt brev, så varför inte skicka ett elektroniskt meddelande istället? Skriv ner din tacksamhet på ett sätt som känns naturligt för dig och för er relation och skicka det vidare. Det är alltid värt att sprida positiv energi, så ta chansen och gör någon du bryr dig om glad! Ge en komplimang. Livet är för kort för att inte visa hur mycket man bryr sig, och på alla hjärtans dag är det lätt att komma ihåg.

2. Bjud på fika eller middag

Om du råkar ha kalendern tommare kan du kanske ännu fixa till något större. Bjud med dig din närmsta / dina närmsta vänner och bjud dem på hemlagad mat eller fika. Som sagt är de flesta så ockuperade vanligtvis, så att ta tillfället till akt och försöka samla så många som möjligt samtidigt är absolut värt det. Alla kan ju givetvis inte komma, men bara det att du visar att du tänkt på dem och bjudit dem blir säkerligen uppskattat. Bjud på något gott och bjud på din egen tid - det är ju det bästa man kan ge! 

3. Ta initiativ till att hjälpa till 

Har någon du känner fått barn? Ska någon flytta? Har någon renovering på gång eller mycket med studierna? Ta initiativet och erbjud hjälp själv! Så ofta väntar vi på att bli tillfrågade även då vi märker att någon kanske är i behov av hjälp. Kanske den bästa gåvan man kan ge på alla hjärtans dag är att erbjuda sig att hjälpa? Erbjuda hjälp som barnvakt någon gång eller erbjuda sin hjälp på något hörn av studierna om möjligt. Att ta initiativet och visa att man bryr sig kan vara det finaste den andra kan få. 

4. Ta kontakt med någon du inte haft kontakt med på länge 

Åren går, skolorna tar slut och vi byter arbetsplatser med jämna mellanrum. Mellan varven mister vi lätt också kontakten med människor vi tidigare varit nära med. Är det någon du saknar eller bara undrar hur hen mår? Kanske är det här dagen då du tar kontakten igen och frågar hur det är. Flesta av mina tips går nog på samma spår: att visa sin uppskattning. Det kostar ingenting och det är lätt att göra - så är även detta. 

5. Lägg ihop ett paket med din väns favoritsaker 

Något som också kan vara otroligt omtänksamt är att fixa ihop något stort eller smått som du vet att din vän älskar. Bär din arbetskamrat alltid med sig kaffe till mötet? Köp du kaffet istället! Älskar din kompis att gå på film? Ge några biobiljetter som present. Tänk på de saker din vän älskar och alltid köper och överraska hen. Det behöver inte vara stort, men själva tanken kan betyda massor. 

Livet är för kort för att inte uppskatta varandra och det ska man ju givetvis göra varje dag. Vi är ändå alla människor och ibland tar vardagen bara över - då kan speciella påminnelser som alla hjärtans dag hjälpa till. Tänk på det finaste någon av dina vänner gjort för dig och på hur bra det kändes. Kanske vill du nu göra något liknande. Berättar också gärna i kommentarerna om de finaste stunderna! :) 

You Might Also Like

0 comments