Katter, sminklösa dagar och fotografering

08:42

Alltså älskade ljus och sol (okej lite regn har vi ju också fått, men låt oss glömma det)! Jag älskar snön och vintern till en viss gräns, men varje år blir jag så otroligt lycklig av att börja se asfalten skymta under skorna och känna solstrålarna i ansiktet. Det piggar verkligen upp! Den här veckan har jag också behövt det för det är mycket på gång. Den första perioden av andra terminen håller på att rinna ut och tenterna och deadlinen springer emot i en hotande takt. I går fick vi frågorna för en hemmatent som vi ska lämna in om en vecka. En annan deadline har jag till i morgon och en tent nästa vecka också. Allt känns ändå möjligt när dagarna blir längre, eller hur?


En annan tanke från veckan: jag var bättre på att ta bilder på mig själv när jag var yngre! Har nu i ett par år haft ett projekt på gång där jag försöker sortera alla mina gamla bilder på ett logiskt sätt, och när jag kollar igenom dem så hittar jag massvis med selfies och bilder på mig själv samt bilder från alla möjliga saker jag gjort. Från de senaste 2-3 åren har jag nästan inga alls. När jag var yngre satsade jag verkligen på att ta bilder av min vardag och mitt liv för att ha kvar när jag är äldre, men efter gymnasiet blev det inte på samma sätt. I skolan var det naturligt att ta bilder, men väl när man jobbade kändes det inte lika passande att ta fram mobilen och börja ta bilder :D Måste ändå skärpa mig i fortsättningen! Nuförtiden glömmer jag lätt bort att ta bilder eller ta med kameran. Som med så många andra saker också är nog vanan det viktigaste. När man är van att ta foton varje dag gör man det, när man är van att skriva varje dag gör man det. Det är alltid svårare att komma igång efter en paus.


I går kväll åkte jag sminkös iväg till pappa för att träffa katterna. Är allergisk för katter och alla mina allergimediciner var slut, så jag var redo för ett uppsvullet öga. Det var ändå värt det, älskar att träffa mina små! Emma blev kvar i mörka bastun så det blev inga foton på henne, men Kalle var mer än ivrig för fotografering. Katterna har jag haft i mitt liv i över 14 år nu och de känns verkligen som familjemedlemmar. Det är jättesynd att jag blivit allergisk för dem så jag kan inte träffa dem så ofta - men när jag väl gör det vill jag klappa och mysa med dem. Det blev alltså en väldigt mysig onsdag!

I dag gäller det att ta tag i de hemmatenten och deadlinen. Dags att göra en kopp te och börja! 

You Might Also Like

0 comments