Alla hjärtans dag

12:38

Hoppas ni hade en fin dag i går och att ni kom ihåg varandra lite extra.
Jag hade en bra dag i går. Tyvärr hände det saker under dagen som stressade upp mig rejält, men när kvällen väl kom och vi skulle ut och äta bestämde jag mig för att lämna allt det negativa bakom mig och bara njuta av stunden. Vi kan inte påverka alla saker som händer åt oss i livet, men i går tänkte jag mycket på hur vi ändå kan påverka hur vi reagerar till det som händer. Ibland stressar vi upp oss för lätt och får en dålig dag fastän problemet kanske egentligen inte hade krävt mer än några minuter att tänka på. Vår förmåga att påverka våra egna tankar och känslor är nog mycket starkare än vi ofta tror: när det inte handlar om alltför allvarliga saker kan man välja den positiva eller negativa rutten. Under de senaste åren har jag lätt valt den negativa, men jag ska nu medvetet jobba för den positiva. 


Under frukosten och under kvällen hade vi det jättemysigt. I år hade vi planerat allting tillsammans, så det blev inga överraskningar åt någondera håll. Vi började morgonen med gröt och bakelse från Kanniston leipomo i Helsingfors. Bakelsen var jättesöt, men åh så god! Det var browniebotten med någonslags hallonmousse på och innanför fanns det också lite hallonsylt. En riktigt god kombo.


Efter dagens föreläsningar och jobb träffades vi sedan i stan och gick till restaurangen Santa Fé. Vi har varit där flera gånger förut och vi gillar atmosfären: mörkt, lite bohemiskt och levande ljus. Vi åt vegofajitas och till efteråt erbjöd de en chokladkaka med två glas skumpa för bara 12€, så det kunde vi ju inte missa. Atmosfären på restaurangen i går var skön och positiv. Restaurangen fylldes av par, men också vängrupper. Servitörerna var otroligt trevliga och de erbjöd sig att ta polaroidbilder av alla just innan man åkte, som man sedan fick ta med sig som minne av kvällen. En riktigt lyckad kväll alltså!


Är så tacksam att jag får spendera mitt liv omringad av så otroliga människor, och en av dem är ju givetvis Arto. Vi träffades när jag just fyllt 19 och han strax skulle fylla 21, och vi har båda gått igenom mycket sen dess, både individuellt och tillsammans. I går pratade vi om allt som hänt och allt vi gått igenom och jag blev så tacksam över att vi ännu också är starka i vår relation. Vi kunde ju lika lätt växt åt helt olika håll. Men än i dag vill vi samma saker, vi vill väl och vi tror på varann. Jag ser framemot allt det som komma skall och alla lärdomar som ännu är på väg - och jag hoppas att vi fortsätter utvecklas och växa tillsammans. 

You Might Also Like

0 comments