Artisten som representerar Finland i Eurovision 2019: vad tycker jag?

13:31

UMK. Uuden musiikin kilpailu. Tävlingen där vi väljer låten som får representera Finland i Tel Aviv i maj där Eurovision Song Contest ordnas för den 64:de gången. Precis som för ett år sedan har Finlands artist valts i förväg av YLE och den 2 mars får vi välja mellan tre låtar artisten sjunger. I år blev det ändå extra kul då artisten inte publicerades förrän i dag klockan 13. På UMK:s hemsida kunde man följa en countdown ända fram till släppet och de lyckades faktiskt bilda lite spänning inför släppet - i alla fall för en Eurovision nörd som jag! Livesändningen började ju inte riktigt som den skulle, klockan blev ju redan 13.10 innan allt gick i gång, men ja, det gör väl ingenting!


Så sedan smällde det. Artisten som kommer representera Finland i Eurovision Song Contest 2019 är Darude med hjälp av sångaren Sebastian Rejman.

Så hur känns det?

Alltså jag trodde faktiskt inte jag skulle bli så här chockad. Darude hade kanske ingen tippat på? Eller är det bara jag som inte ens hade tänkt tanken? Egentligen är det ju inte ett helt konstigt val - man har ju säkert velat välja en artist som kan bli igenkänd utomlands. Vi behöver ju bara spela "Sandstorm" för någon och så vet de vem detta handlar om i alla fall. Ska bli intressant att höra låtarna, det är ju de som slutligen avgör hur tävligen går. Men det känns spännande i alla fall! Jag hoppas låtarna fungerar och är bra också. Skönt också att man inte behöver känna en enorm besvikelse. Det finns ju till och med en chans att det här kan bli bra. Men det får vi se den 2 mars när vi får höra låtarna spelas live på scenen.

Vad tycker ni? Har vi en chans med Darude eller inte?

Nu kan jag också avslöja att de kommande veckorna kommer fyllas av Melodifestivalen på bloggen. Jag kommer recensera årets låtar här varje söndag, för att jag ändå kollar och tycker det är kul. Så kika gärna in på söndag om det är något ni är intresserade av! :) Let the Eurovision part of the year begin!

You Might Also Like

0 comments