Recap på januari: hur gick nyårsmålen?

09:00


Så börjar januari vara klappat och klart. Jag tycker januari alltid går ganska långsamt och att tiden aldrig springer i väg. De flesta år känns det som om detta bara är uppvärmingen och kring maj/juni börjar vi plötsligt spurta året ut. Varför känns det så egentligen? Är det bara för att det är så himla kallt ute och att sommaren och värmen ännu känns så långt borta? Vem vet. (men om du vet, berätta gärna!)

I år tänkte jag faktiskt se till att inte totalt glömma bort mina nyårsmål, utan hålla dem med mig året ut. Oftast sitter jag hemma den 30 december och reflekterar, hittar någon gammal papperslapp som jag skrivit mina mål på och så märker jag att jag egentligen glömt bort de allra flesta. I år ska jag i alla fall inte glömma: då får jag säkert mera av det jag vill uppleva uppfyllt! 

Kategori 1. Öka på kreativitetenJag skrev i bloggen om att jag vill öka på kreativiteten i år. Skriva mera, läsa mera, sjunga mera. Privat för mig själv hade jag också några delmål till gällande den här kategorin.

1a) Sträva efter att blogga 3 gånger i veckan: Tcha-tching! Är så förvånad faktiskt. Bloggandet har jag alltid gillat men problemet jag haft är att jag tänkt på det alldeles för mycket. Jag har varit nojig över vad jag skriver om, vem som läser det och hur det jag skriver låter. Jag har helt enkelt varit extremt rädd för destruktivt kritik. Nu ville jag inte längre vara rädd för det utan bara skriva och låta dem läsa som vill och är intresserade. Märker också av hur det blir lättare att skriva när man gör det regelbundet. Kreativiteten ökar på kreativiteten. 

2) Läsa en bok i månaden: Ja! Böcker för skolarbete räknas dock inte. Har läst på både en skönlitterär bok och en bok om marknadsföring. Boken om marknadsföring läste jag ut under månadens lopp, så jag lyckades med mitt mål. 

3) Spela instrument och sjunga regelbundet: Jag tycker ju det är så kul med musik, men jag har totalt tappat taget efter högstadiet. Blir nästan mörkrädd när jag ser en not - så farligt är det. Skämt o sido, så har det har blivit bättre! Under månadens lopp har jag inte sjungit så mycket men jag har spelat gitarr regelbundet. Riktigt stolt!

Kategori 2. Fortsätta träna
Min träning har gått riktigt bra under januari, förutom en vecka då jag hade flunssa och därför tvingades ta det lugnare. Lyckades öka på vikter och jobbade även med rörelser jag tycker är superjobbiga - får ju bara hoppas att det blir lättare under månadernas gång. Jag njuter av att gå vidare och orka nya saker. Man måste ju dock ha tålamod på vägen också, vilket jag ibland får påminna mig själv om. Hur jag än skulle vilja så kommer jag inte göra 100 pushups i morgon eller springa en marathon. Allt måste få ta sin tid.

Kategori 3. En äventyrligare vardag


Om min vardag inte varit äventyrligare så har i alla fall tanken om att den borde vara äventyrligare varit i bakhuvudet hela tiden. På sitt sätt har det kanske också gjort livet mer spännande. Jag har inte direkt gjort något jättespeciellt, men bara det att jag ökat på det kreativa jag gör i vardagen har öppnat nya vyer och gjort allt mer intressant. Vi hade talat mycket om att åka ut och skida eller i alla fall njuta av utelivet lite mera, men för tillfället är det omöjligt bara för att jag inte äger ordentliga vinterkläder. Hoppas jag får sånt införskaffat till nästa år! 

Något roligt vi gjorde den här månaden var dock att gå på Vegemessut och så var vi ju hundvakter åt sötaste Nasu! Där hade vi i alla fall två nya saker jag aldrig gjort tidigare
. Därtill har jag börjat planera min kand och studierna rullar på väldigt flitigt. Så på alla sätt och vis har januari varit en väldigt lyckad månad! 5/5 får den.

You Might Also Like

0 comments