Bio, mat och stora köp

16:15

Hoppas ert veckoslut börjat bra och att det fortsätter glatt också!

Just nu sitter jag hemma och har precis tagit paus från skolarbeten. Första veckan tillbaka på universitetet gick riktigt bra och jag känner mig ännu också taggad på vad som komma skall. Om en månad är jag säkert inte riktigt lika nöjd längre då deadlinen börjar komma närmare, men det får vi ta sen! ;) 


I går kväll åkte vi in till stan med Arto för att använda upp biobiljetterna vi fick som tack för att vi skötte om en hund för ett par veckor sedan. Innan bion började åt vi på KIILAburger. Deras vegetariska halloumiburgare är supergod och fräsch! Älskar atmosfären på Kiila överlag och både deras restaurangdel och brunch rekommenderar jag varmt. Det var mycket folk glada människor omkring oss och en riktigt mysig stämning. 


Bion vi såg var BlackKklansmen. Vi blev ju intresserade av filmen redan i augusti/september då den släpptes, på grund av att det ju ändå inte är så ofta en finsk skådespelare är med i amerikanska filmer. Våra förväntningar var ändå inte skyhöga. Jag trodde också det skulle vara relativt tomt i salen vid det här laget då filmen redan visats i flera månader, men salen blev faktiskt proppfull. Därtill var det en K18-visning, så man fick ta med sig alkoholhaltiga drycker in i salen, vilket jag inte ens visste erbjöds som möjlighet i Finland. Något nytt lär man sig varje dag!


Filmen i sig var faktiskt mycket bättre än vad jag förväntat mig. Jag tyckte först och främst hela idén och produktionen fungerade. Berättelsen var tydlig, kamera-arbetet snyggt och jag älskade musiken i bakgrunden. Samtidigt var filmen också väldigt tankeväckande men även humoristisk. Jag tyckte den balanserade allvarliga ämnen med väldigt lätt humor på ett smakfullt sätt, men jag tyckte också om hur filmen lämnade en tyst när den väl slutade. Filmen kan absolut rekommenderas och ämnet är givetvis lika viktigt i dag som tidigare. 


I morse åkte vi till gymmet och därefter gjorde jag ett ganska stort köp som jag tänkt på en längre tid och sparat inför. Pratar mera om det någon annan gång, men jag är otroligt taggad! På gymmet pushade jag mig själv lite mera än vanligt och lyfte slutligen 70 x 5 i marklyft tre gånger. Blev en liten chock att jag klarade av det då jag väldigt långsamt vågat testa nya vikter: har helt tydligt lyft alldeles för små. Måste bara våga lite mera! Kändes dock skönt att tekniken höll hela vägen. Kanske lika bra att jag först tränat upp den med mindre vikter :) 

Nu ska jag fortsätta med lite studier till och så får vi se vad lördagskvällen tar mig. Ha det bäst! 

You Might Also Like

0 comments