Att våga och idas prova något nytt

12:40

För ett par inlägg sedan skrev jag om hur jag söker efter mer äventyr i mitt liv igen. Det är något jag säkert mer eller mindre känt i början av varje år sedan tonåren: en känsla av alla nya möjligheter och spänningen om att få börja om på sida ett igen. I år var känslan kanske en aning starkare, men på ett positivt sätt. Under de senaste åren har jag bara fokuserat på att överleva: betala räkningar, få skolarbeten fixade, ha pengar över till nästa månad och nästa sommar. På många sätt har det blivit ett väldigt utförande liv. Vakna, fixa, sova. Nu tänker jag ändå på att det kanske inte är så livet behöver vara, inte ens som vuxen.

In lack of other pictures: hur mina senaste dagar sett ut. Hundvakt har jag inte heller varit tidigare, så året började helt klart på ett nytt sätt! 

Så klart finns det liv där det inte går att välja. Där själva överlevnaden är det enda fokuset. För mig behöver det ändå inte just nu vara så och det är den insikten jag kommit till. Att jag inte behöver ha allt under kontroll hela tiden och att saker nog ordnar sig. Att kunna släppa taget en aning om den ordentliga sidan jag har - inte helt och hållet, men till en viss del. När jag tänker på det senaste året kommer jag inte på nästan några stunder alls då jag skulle ha släppt taget lite. Det har hela tiden funnits en oro ekonomiskt, professionellt och även privat. Ett behov av att hålla allt säkert hela tiden så att inget går fel.

Det är kanske det jag menar med att vara mer äventyrlig. Att vara öppnare för olika möjligheter och alternativ. Jag pratar inte nödvändigtvis om att övernatta i Sahara eller simma med hajar - mera om att våga släppa kontrollen lite till. Våga ta emot nya möjligheter, våga testa saker jag velat prova men inte vågat. Våga ta chanser och inte bara leta efter den möjligheten som har minst risk. Jag vill ha mera risker och mera adrenalin.

Jag har redan länge velat göra mera videos och ladda upp dem på youtube, för att jag vill utvecklas inom editering och storytelling. Jag har redan länge velat starta eget företag. Jag har ett presentkort hemma till takvandring i Stockholm som jag inte hunnit använda och jag har inte skidat sedan lågstadiet. I år vill jag både våga och idas göra saker. När året är slut vill jag inte bry mig om i fall jag lyckades eller misslyckades, utan jag vill känna att jag försökte och testade.

Om ett par veckor ska vi åka ut och skida, för det har vi pratat om men bara inte idas gjort. Nu är det dags, för det här ska bli ett händelserikt år.

You Might Also Like

0 comments