2019 | mina nyårsmål

18:21

GOTT NYTT ÅR!

Hoppas er nyårsafton gick bra och att ni fick fira den så som ni ville. Vi var hemma i år då vi för tillfället är hundvakter. Arto jobbade under dagen, men när han väl kom hem fixade vi tacos, drack vin och lyssnade på musik. Sista timmen av 2018 spenderade vi med att kolla på nyårsfirandet från stan, som vi det här året inte klassade så hemskt högt. Bara vi som tyckte att underhållningen inte riktigt lyckades lyfta stämningen? Hursomhelst var det mysigt ändå. Vid midnatt kollade vi på fyrverkerierna från balkongen och skålade det nya året välkommen. Förhoppningarna är stora!

Enda bilden jag tog i går kväll. Kul med ljus så att säga. 

Första januari har fått bli en lugn dag. Vi tog en sovmorgon och så har vi bara myst med hunden och kollat på Netflix. I morgon blir det full ös igen, så det var skönt att bara börja allt riktigt lugnt. Därtill har vi ju fastslagit våra egna nyårsmål.


1. Öka på kreativiteten

Varenda gång jag lyfter upp en bok eller skriver en text, och varje gång jag ritar och fotar känner jag mig inspirerad. Jag känner att jag utvecklas och varje gång jag gör något av de ovannämnda sakerna tänker jag att det borde bli oftare. Det blir dock bara väldigt vagt när man tänker det så. I år försöker jag få till en kreativ stund varje dag - ens en kort stund om inte annat. Läsa böcker på tåget, spela piano på veckoslutet, blogga oftare. Jag tror det garanterat ökar på livskvalitén, i alla fall för mig :) 

2. Fortsätta träna

Jag har inte pratat så värst mycket om hur mycket mitt liv förändrats under den andra halvan av 2018. Ibland känns det lättare att hålla saker privat, för att man blir rädd att sabba allt i fall man pratar om det för för många. Jag kommer nog prata om ämnet mera senare när jag känner mig mer bekväm med det, men jag vill under det här året uppehålla den träningsrytmen jag har byggt upp under de senaste månaderna. Har faktiskt aldrig mått bättre än just nu.

3. Äventyrligare vardag

Som jag redan nämnde i nyårslistan var min vardag senaste året (och även året innan det) väldigt vardagligt och kanske även stundvis tråkigt. Det hade mycket att göra med stress och tidsbrist, men också med att man själv prioriterade tidsanvändningen på ett sämre sätt. I år vill jag se mig om lite mera igen och uppleva nya saker. 

Där sitter målen för det här året. För mig är det viktigt att mina "löften" inte är orealistiska och jag vill inte heller att jag på grund av dem får mera stress. Men jag tror att olika mål kan hjälpa de flesta av oss att uppnå mera och kanske även hitta mera harmoni i vardagen - det är lättare att inte sväva i ovisshet då man har klara mål att följa. Målen behöver kanske inte alltid vara så stora, men någonstans struktur gör nog alltid bra. Det känns ju också så bra när man lyckas uppfylla dem. Gör ni själva mål inför det nya året? Eller tycker ni att det är onödigt? You Might Also Like

0 comments