Året 2018 | Nyårslista

15:37

2018 - what a year! 

Åren rinner i väg, men samtidigt älskar jag känslan av möjligheter på nyårsafton. Möjligheten om att börja från dag ett igen. Att få reflektera över de senaste 365 dagarna och göra mål för de kommande. Därför bestämde jag mig för att fylla ut en nyårslista som jag hittade, för att få en klarare bild om hur året som nu håller på att rinna ut var. Jag vill också önska er alla en fin nyårsafton och ett gott nytt år! 
1. Gjorde du något under året som du aldrig gjort förut?
Jag började lyfta vikter på gymmet. Jag hade haft problem med övre delen av min rygg i flera år och oavsett flera träff med fysioterapeuter genom åren fick jag inte riktigt någon hjälp. Arto tipsade sedan om att det nog är vikter jag borde lyfta för att förstärka ryggen och därmed slippa mina smärtor. I februari/mars 2018 gav jag äntligen efter och provade - hade nämligen varit för rädd för att försöka. Jag började göra marklyft och knäböj med enbart stången (är det så det heter på svenska..?) och så småningom har jag lagt på mera tyngd. Har på grund av detta både blivit smärtfri och fått en ny hobby!
2. Genomdrev du någon stor förändring?
Jag blev också vegetarian i år - det borde väl klassas som en stor förändring! Vi började i mars och jag har trivts med det otroligt bra. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar?
Ett par kompisar/bekanta. Inte dock så många än. 
4. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
17.4.2018, för det var då jag slutade hetsäta (ett problem som började för mig i slutet av 2014). Har alltså inte hetsätit på 8 månader, vilket jag försöker vara stolt över. 
5. Bästa helgen? 
Ojdå! Den första jag kommer på är helgen under vår resa till Grekland i augusti. Grekiska danser på restaurangen, god mat och dryck samt fyrverkerier på stranden.
6. Dog någon som stod dig nära? 
Lyckligtvis inte. 7. Vilka länder besökte du?
Sverige och Grekland.
8. Bästa köpet?  
Hmm, klurig fråga. Har inte gjort speciellt stora köp i år, men alla små saker som underlättar vardagen är väl slutligen det viktigaste.  
9. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Alla fina människor omkring mig. Känns så kul att få umgås och spendera tid med så otroligt fina människor, fastän den inte alltid blir så ofta. 10. Saknar du något från året som du vill ha mer av nästa år? 
Mera äventyr! Nu när jag mår bättre igen så känner jag mig mer taggad på att uppleva nya saker och prova nya grejer. 
11. Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Läst! Mår så bra av att läsa då jag gör det, men det blir så hemskt sällan av. 
12. Vad önskar du att du gjort mindre?  
Skämts. Jag skäms otroligt lätt över mig själv ibland. Det handlar inte om saker som att vara pinsam, för det är oftast såna saker jag inte skäms över när jag väl vågar bjuda på mig själv. Har bara en vana av att skämmas över vardagliga saker jag gör: hur jag lever, hur jag är, mina egna val. Borde helt enkelt våga vara lite stoltare. 13. Favoritprogram på TV? 
Tittar väldigt lite på TV. Serien jag kollat mest i år torde vara Shark tank. 
14. Bästa boken du läste? 
Jussi Valtonen - He eivät tiedä mitä tekevät. Boken fängslade mig fastän slutet gjorde mig en aning besviken. Så många igenkänningsfaktorer och intressanta tankar. 
15. Största musikaliska upptäckten? 
The Beatles. Var ju helt klart ingen ny upptäckt, men jag upptäckte bandet på en ny nivå i år. Har lyssnat i timmar så att säga. 16. Största misstaget? 
Inga otroligt stora misstag kan jag komma på. Livet flyter på - man ska inte vara för rädd för att misslyckas. Egentligen inte rädd alls. 
17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Gladare. Början av året var tuff för att jag fick börja hantera demoner jag byggt upp under de senaste åren - det blev smärtsamt att möta allt. Men när jag väl gjorde det släppte min ångest och under hösten har jag bara börjat må bättre och bättre. Jag känner mig som mig själv igen, vilket känns otroligt befriande. 
18. Vad spenderade du mest pengar på? 
Mat? Haha, det är rätt sällan jag nu köper andra stora saker åt mig själv. Det är nog maten som bränner mest pengar under hela året. 19. Något du önskade dig och fick? 
Det här börjar redan låta som en söndrig skiva, men jag fick tillbaka mitt välmående och en stor del av mitt självförtroende. Det var något jag så djupt önskade och bad om i januari och det känns magiskt att livet ser så annorlunda ut nu. 
20. Något du önskade dig och inte fick?  
Arto och jag dreglar efter en gitarr samt eltrummor. Det får bli lite senare ;D 
21. Vad var din största framgång på jobbet? 
På universitetet blev min största framgång nog att jag gjort otroligt många studiepoäng under ett år. Och så har jag börjat studera kinesiska. Studierna har också gått bra och jag känner att jag utvecklas vilket bara är bra! 22. Din största framgång på det privata planet? 
Helt självklart att jag börjat ta hand om mig själv, både fysiskt och psykiskt. 
23. Vad gjorde du på din födelsedag? 
Jag åt brunch på Fazer café och blev bjuden på en ansiktsbehandling på Kämp spa. Därtill blev det en riktig god middag. Det var också ca 20 grader varmt på min födelsedag i år och solen sken - ingen dålig dag alls! 
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Det här året var bra som det är. Givetvis kunde något ha varit bättre och det finns saker man kunnat göra mera eller mindre av, men i det stora hela kan jag inte gnälla. Jag mår bra nu och det gör mitt år underbart! 25. Vad fick dig att må bra?
Min familj, vänner, träning. Därtill har jag försökt njuta mera av stunden och inte tänka så mycket framåt eller bakåt. Då mår jag bra. 
26. Vem saknade du?  
Vänner och släkt som jag är nära med men inte ser så ofta. 
27. De bästa nya människorna du träffade?  
Har lyckats träffa ett par härliga tjejer på universitetet, vilket känns så kul då den första hösten var jobbig och jag inte var mig själv. Det var en svår grund att bilda relationer på och därför var det inte heller något jag satsade på. Speciellt under den här hösten har det blivit lättare och det har varit superkul! 28. Mest stolt över? 
Jag är dålig på att vara stolt över mig själv. Jag kan rabbla upp saker här som jag vet att jag borde vara stolt över, men det är egentligen ingen genuin känsla. Men med handen på hjärtat vill jag känna stolthet över hur mycket hälsosammare jag lever nu än för 12 månader sedan. Det har ändå varit ett ganska stort hopp. 
29. Högsta önskan just nu? 
Att mina/våra största planer och önskningar för nästa år ska uppfyllas och att nästa år blir ett otroligt bra år.
30. Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Jag tror inte jag kommer göra något annorlunda annars, för jag är nu redan på rätt väg gällande allt det jag vill åstadkomma. Det är den vägen jag vill fortsätta vandra. 

You Might Also Like

0 comments