20 december 2018

08:00

God jul får man ju nästan säga, eller hur!


Månaden har rusat i väg med stormsteg. December började med att vi dekorerade vår lägenhet, efter vilket det var fullt ös med skolan ända fram till lucia. Självständighetsdagen firade vi med att besöka det nya biblioteket, Ode, och genom att se Aku Louhimies version av Tuntematon sotilas på bio. Den här veckan har jag däremot varit på jullov, vilket har varit otroligt skönt - minns inte riktigt senast jag varit alldeles ledig i så här många dagar. Försöker bara vila ut nu riktigt ordentligt då våren kommer bli tuff med både kandidatavhandling och flera kurser. Min ledighet har jag firat med att spela piano, paketera alla julklappar och träffa kompisar jag inte träffat på ett tag. Vi har också dekorerat granen och så har jag hunnit ta mig till kyrkan för att sjunga med i de vackraste julsångerna hela två (!) gånger. Njuter till fullt av den här fritiden! Försöker bara njuta av varje stund som går. 


Samtidigt har december också haft sina jobbiga sidor. Vår katt, som numera bor hos min mamma, verkade inte riktigt må bra och vi fick ta den honom till veterinären. Kalle har diabetes, vilket vi även misstänkte på basis av hans symptom :( Situationer som denna påminner om att våra katter börjar bli gamla: katter, som vi haft sen jag var 8 år gammal. För ett enda barn som mig blev husdjuren superviktiga. När jag var liten lekte jag med dem efter skolan. Som tonåring kunde jag känna en trygghet hemma med katten i famnen som jag inte kunde känna i skolan, då man inte riktigt visste vem man var och det stormade inombords. Djur är så himla äkta. Den kärlek och tid man ger får man mångfaldigt tillbaka. Det gör också extra ont då djuret inte mår bra, för det finns inget ont i dem - inte på samma sätt som i oss. För oss, som för många andra, är husdjuren en del av familjen fullt ut. Det kommer bli väldigt tomt en dag när de inte finns kvar. 


Annars ser jag mycket framemot julen. Har ett par kompisar jag ännu ska träffa innan julhelgen och sedan blir det dags att bara lugna ner sig med närmaste familjen. Har även hört att jultomten är på väg med ett nytt objektiv till mig, vilket vore otroligt, då mitt nuvarande objektiv gått sönder :/ Det har varit frustrerande att inte ha kunnat fota ordentligt runt i vackra Helsingfors under den här månaden - så många vackra torg och evenemang! Några stycken bilder har mitt objektiv ändå gått med på att ta utan att gå alldeles ur fokus, så dem ser ni här i inlägget! Hoppas de för med sig julfiilis :D

Vi hörs igen när jag fått nya objektivet i bruk och får bilder till mina inlägg! Ha en härlig juletid tills dess <3

You Might Also Like

0 comments