Jag hittade välmåendet på spinningen

07:00

Många pratar ofta om hur jobbigt det är med träning. Att det är jobbigt att åka till gymmet, jobbigt att åka och simma eller jobbigt att ta en joggingtur. Jag har inte egentligen själv någonsin tyckt träning i allmänhet är jättejobbigt eller tråkigt, utan för mig har det under de senaste åren hängt mest på tidsbrist och andra prioriteringar. Jag har ändå också erfarenhet av att ha försökt träna något jag absolut inte tycker om, som t.ex. jogging. Jag tycker det är den mest tråkiga träningsformen som existerar. De som gillar det prata om endorfiner och att man kan samla sina tankar, men oavsett om min kondition varit bättre eller sämre så har jag under mina joggingturer inte någonsin önskat något annat, än att det skulle vara över - tycker bara det är otroligt tråkigt. I dessa fall blir det ju lätt att man bara slutar träna och röra på sig helt och hållet, eller hur? Men vore det kanske bättre att försöka hitta någon annan träningsform man verkligen gillar istället?Jag gick på min första spinning lektion i november förra året och jag föll pladask för det. Under våren försökte jag gå alltid då och då, men då min hetsätning var som värst och tidtabellerna krockade som bara den blev det ingen riktig rutin. Från och med slutet av maj har jag ändå fått till det och gått på mina spinningtimmar regelbundet ungefär 2 gånger i veckan. Därtill har jag under sommaren räddat min rygg genom att ha börjat styrketräna, vilket jag också tycker är otroligt roligt. Det är just det här jag hoppas alla kunde hitta: sina egna grenar som gör motionen kul fastän det också är jobbigt. Det lönar sig att testa på olika saker, det finns helt säkert något för alla :)

Under sommarens lopp har jag därför bara mått bättre och bättre. Hetsätningen är under kontroll och jag känner mig stark och frisk. Det finns ändå en liten oro i mig inför hösten då tidtabellerna än en gång kommer bli mer hektiska. Har ofta haft tendensen att prioritera bort mitt eget välmående framför allt annat som måste göras - där finns det säkerligen många andra också som kan relatera. Jag hoppas ändå kunna må så som jag mår nu året om och ännu bättre, för då tror jag att jag presterar bättre på andra plan också. Det kommer bli en riktig utmaning, men jag ska göra mitt bästa för att hålla den här rytmen och rutinen i gång.

När det kommer till hälsa, både fysisk och psykisk, så är det många av oss som prioriterar fel. Dessa går ju också så lätt hand i hand, så det är viktigt att ta hand om både och. Så nu när vardagen återigen börjar hoppas jag du inte glömmer dig själv på vägen. Hitta saker i vardagen som gör dig glad och som lägger ditt välmående på topp, vore det sen träning eller någon annan hobby. Det är ändå då du tar hand om dig själv som du också kan ta hand om allt annat: glöm inte det. 

You Might Also Like

0 comments