Ringo Starr and his All Starr Band

07:00

I onsdags åkte vi till Helsingfors ishall för att se Ringo Starr and his All Starr Band live. Biljetterna har legat i våra låda sen julen och vi har längtat så otroligt - och det var absolut värt väntan! Det är nästan svårt att förstå hur stort det där var. Att han som sjöng och spelade trummor, spelat trummor för The Beatles, som i sin tur förändrade hela musikbranschen för 50+ år sedan. Samtidigt har vi Gregg Rolie på scenen, som uppträtt på Woodstock 1969 med Santana och så har vi Steve Lukather från Toto, Graham Gouldman från 10cc, Colin Hay från Men At Work samt Warren Ham och Gregg Bissonette. Att plötsligt ha en så stor del av rockhistorien på en scen var mind-blowing.

En liten suddig bild fick jag med mig som minne. Här ser ni Ringo Starr bakom den mittersta trumsättet. Det här var i början av konserten, innan folket stod upp och sjöng. 

Det var inte dåligt med förbandet heller. Det var Hector som spelade och hans band var otroligt bra! Han gjorde också en cover på "Strawberry Fields" av The Beatles, och han gjorde den riktigt bra. Blev också lite nostalgiskt när han sjöng låten "Kuunnellaan vaan taivasta" som är en av de låtarna som jag minns så starkt från min barndom, men som jag hade hunnit glömma bort. Pappa brukade lyssna på Hector i bilen och så spelades hans låtar mycket på radion också i början av 2000-talet. Den här låten sjöng jag alltid med i fastän jag helt klart inte förstod hela innebörden då. Så konstigt hur man kan glömma bort låtar helt och hållet, men när man väl hör dem kommer så många fina minnen tillbaka.

Efter det var det ca 45 minuter av väntande tills Ringo Starr äntligen sprang upp på scenen. Givetvis hade jag stora förväntningar på konserten, men allra mest hade jag bara sett framemot att få uppleva en enorm legends konsert. Därför blev jag så glad när konserten blev ännu bättre än förväntat! Bandet levererade både musikaliskt och humoristiskt, och publiken gjorde mig såååå glad. Ibland är finska publiker lite stela och försiktiga när det handlar om konserter med sittplatser, men det var inte fallet den här gången. Publiken dansade igenom konserten och känslan i arenan var varm och god. Kände mig så otroligt glad efteråt.

Det finns många låtar som stod ut under kvällen. "With a Little Help From My Friends", "Don't Pass Me By", "I Wanna Be Your Man" och "Yellow Submarine" av The Beatles var fantastiska och jag gillade också draget i Ringos egna låtar. Därtill spelade de också låtar från de andra banden som var representerade på scenen. "Hold the Line" av Toto fick hela arenan att dansa och speciellt Gregg Bissonettes trumsolo i "Black Magic Woman/Gypsy Queen" av Santana var mind-blowing.

Kan inte säga annat än att jag känner mig både lycklig och ärad att jag fick se detta live. Därtill lägger jag ut en liten önskan till universum om att vara lika energisk och aktiv när jag är 78 år som Ringo är nu - hans energi räckte igenom hela kvällen. En riktig legend - wow! 

You Might Also Like

0 comments