21 saker om en 21-åring

20:23

Det här är min sista dag som 21-åring - ää! Samtidigt är det här första gången, som jag kallat mig själv ett år äldre redan innan min födelsedag. Redan i slutet av mars sa jag att jag är 22. Vet inte varför, är väl redo för det nya! ;) Det här har dock varit både ett fantastiskt och lärorikt år på så många sätt. Här får ni en lista på saker jag lärde mig, kände eller gjorde under mitt år som 21.

1. Jag började studera på universitetet


Det hade varit en stor dröm och det var en av de första gångerna jag varit riktigt stolt över mig själv, när jag väl kom in. 

2. Jag såg Foo Fighters live..Förstår ni? Nästan 3 timmar, vackert och varmt väder, solnedgång, massor med glada människor. En alldeles underbar kväll! 

3. ..blev även alldeles förtjust i Dave Grohl

DEN KARISMAN. Karisma är något av det coolaste människor kan ha. 

4. Jag hade en jättebra sommar och ett sommarjobb med alldeles underbara jobbkompisar.Finns nog inget bättre än att gå till jobbet då när man jobbar med folk som får en att skratta under alla jobbturer. 

5. Jag började gå på cycling-timmar på gymmet. 

Älskar tempot, höga volymen på musiken och att man får motivation av alla andra som cyklar med en. Så kul! 

6. Jag såg Queen + Adam Lambert live..

En fullsmockad arena och alla mina favoritlåtar, som burit mig sen högstadiet. Åh, vad fint. 

7. ..När jag såg Brian May på scenen fällde jag ett par tårar

Jag grät aldrig under en enda konsert i tonåren, fastän jag hade mina idoler. Som 21-åring kunde jag ändå inte hålla det längre - en sån inspirationskälla! Kändes stort. 

8. "The more I see the less I know"

Desto mer jag studerar, desto mer jag lever och ser mig omkring, desto färre saker har jag åsikter om. Inget är svartvitt. Jag känner ofta att många saker är så komplexa att det är svårt att bilda en enda uppfattning om dem. 

9. Har varit den osäkraste formen av mig själv någonsin 

Så många fina saker under året, men ändå har jag inte behandlat mig själv bra. Något att växa ur och bli bättre på. 

10. Såg Red Hot Chili Peppers för andra gången

En av de coolaste känslorna under kvällen var, när hela publiken hoppade under Around the World synkroniserat och när alla sjöng "if you don't form in the wet sand, you don't form at all" under Wet Sand. Magiskt. 

11. Deltog i Slush som volontär

En så inspirerande och förstärkande upplevelse. Så kul! 

12. Jag lärde mig se mina destruktiva vanors orsaker

Jag mår sämst då jag är stressad och osäker. Då hetsäter jag, rör inte på mig och jag gör inte saker som kunde få mig att må bättre. Jag vet nu, att jag måst prioritera rätt och förminska stressen genom att behandla mig själv bättre - då orkar jag med alla mina uppgifter bättre. 

13. "If it won't affect your life in 5 years, don't spend more than 5 minutes worrying about it"

Det här citatet hittade jag för någon månad sedan och den fastnade genast. Det är kanske inte så lätt att införa i vardagen hela tiden, men jag försöker göra det. 

14. Våga göra beslut som är rätt för dig

Det är lätt att lyssna på andras åsikter, tankar och råd. Man känner att man borde göra som alla andra. Sanningen är ändå att det finns många vägar att ta och att man måste våga ta en som känns rätt för sig själv - fastän det inte vore den mest vanliga. 

15. Jag började träna ryggen i februari och har sluppit ryggverken som jag hade haft i flera år.

En SÅ stor lättnad! Bara det har ökat på livskvalitén och livsglädjen! 

16. Ett år till med den finaste människan jag vet.


Cheesy I know, men han är underbar. 

17. När jag söker jobb är det inte bara arbetsgivaren som väljer mig, utan jag väljer också min arbetsgivare

Det var något jag behövde lära mig. Det går åt båda hållen, båda måste gilla varann och lita på varann. 

18. Såg Opeth live i Finlandiahuset 

Inte den mest typiska platsen för en metallkonsert, men så grymt! 

19. Blev vegetarian

Vegetarian har jag varit i nästan 2 månader nu och jag har nog aldrig mått bättre.


20. Började lära mig att prioritera rätt

Speciellt under de två senaste veckorna har jag prioritera min hälsa och välfärd före allt annat. Först tyckte jag det lät lite själviskt, men nu har jag redan märkt att det gör mitt liv bättre på alla planer - det ger mig mera energi för andra människor och andra saker också. 

21. Jag är värd lycka. 

Under mina bästa dagar, under mina sämsta dagar. Alltid värdig. 

Många viktiga lärdomar under det här året. Snart slutar mitt tjugoandra varv runt solen, och mitt tjugotredje varv börjar. Jag är redo! Är du? 

You Might Also Like

0 comments