Mitt liv som 21 åring

23:03

Ibland känner jag att det blir väldigt påtagligt att jag kanske inte lever precis som de flesta andra 21 åringar. Den känslan kom över mig än en gång när jag vaknade klockan elva idag (för första gången på minst ett år) efter att ha lagt mig klockan fyra på natten (för första gången på minst ett år). Inte ens på nyåret blev det så sent, då jag hade feber och somnade efter klockan 2. Under de senaste två åren har jag totalt formats till en morgonmänniska, men vem vet, kanske det hållet på att svänga om igen?

Det får mig också att tänka på hur speciellt den här delen av livet är. Hur vi alla, som vuxit upp i samma system och banor plötsligt blir unga vuxna och börjar göra våra egna beslut. En av mina kompisar beskrev livssituationen genom en bild, var vi alla svävar omkring i rymden och ropar  "hallååå" men ingen hör, och ibland möter vi varandra och båda konstaterar att vi inte har någon aning om vad vi gör med våra liv, tills vi svävar åt olika håll igen. Det är underligt att tänka på hur mycket våra livssituationer varierar - vissa har barn, andra bor hemma. En del studerar, andra har ingen aning om vad de vill göra med sina liv. Ibland gör ovissheten om vad jag håller på med också, att jag kan känna mig lite ensam, men då är det bra att komma ihåg att de flesta andra också bara svävar och inte vet vad de gör. Mindre stress och ångest åt folket, säger jag.

Till och med bildbevis finns från natten! Vi som blivit sämre på att dokumentera livet i bild.  

Igår var det superroligt iallafall! Vi beslöt oss för att åka ut i stan och gå omkring och bara se vad som händer. Det resulterade slutligen i bl.a. nattbio och late night McDonald's. Nattbio har jag gått på en gång tidigare, för ungefär ett år sedan då vi såg Tom of Finland. Det är egentligen ideala tiden på dygnet för att se film, då de är så få människor i salongen. Den här gången blev det Hevi reissu, som är en finsk komedi om ett heavy metal band från Lappland. Filmen var så mycket bättre än vad jag förväntade mig, så det kan absolut rekommenderas ifall finska komedier faller i smaken!


Sanna

You Might Also Like

0 comments