5 saker jag vill göra mera av i min vardag

19:21

Året började hektiskt och fartfyllt med både tre kurser på universitetet samt jobb på praktikplatsen. Min praktik slutar nästa vecka och fastän det har varit extremt hög tempo, så är jag superglad att jag fick chansen att kika in på arbetslivet den här vägen - jag har lärt mig otroligt mycket!


Träffade även Inkku på onsdag - tog inga bilder för bloggen - men pratade om en massa intressanta saker som jag gärna skulle prata om här också. Om hur det är att vara 21 år gammal i dagens samhälle, alla förväntningar man har på sig själv men också de förväntningar man känner att andra har. Att lära sig att inte bry sig om vad andra tänker och att våga ta sina chanser, testa nya saker och hitta tid för de saker som faktiskt betyder i livet. Själv har jag haft en vana att göra mycket av det som jag anser andra eller samhället förvänta sig av mig - satsa på skolan och jobba mycket. I alla fall är det kanske ändå inte det som skulle ha varit bäst för mig och mitt välmående.

Diskussionen fick mig att tänka på vad jag faktiskt vill av mitt liv. Här är fem saker jag vill göra mera av i min vardag.

1. Skriva

Saknar ord, meningar och historier. En gång i tiden skrev jag ofta och mycket, men under de senaste åren har jag bara skrivit essäer, artiklar och dylikt. Helst skulle jag ändå skriva berättelser, noveller och få igång den romanen jag alltid önskat skriva. Jag vill hitta tiden för det kreativa, som jag ibland känner tina bort bland allt det professionella och akademiska jag håller på med.

2. Motionera

Jag älskar att gå på gym och simma. Det syns inte direkt på min kroppsform, men det är bara för att jag aldrig anser mig ha tid för det. När jag väl är på gymmet eller plaskar i bassängen känner jag mig energisk, produktiv och glad. Det är känslor jag gärna skulle känna av i min egna vardag ännu mera, men det betyder att jag måste prioritera om och prioritera rätt. 

3. Läsa

Jag läste en roman senast i somras. Sen dess har jag endast läst kurslitteratur och tidningar. Jag saknar olika världar, karaktärer och känslor som endast finns i skönlitteratur. För att hitta tid åt detta måste tiden med iPhonen ta ett steg tillbaka. Detta steg tar jag redan ikväll då Onda boken, som väntat på mig i bokhyllan i ett par år nu, äntligen ska få bli läst. 


4. Sjunga och spela

Musik är magiskt. Att sjunga eller lära sig något nytt på gitarr. Att känna fingrarna röra sig på pianons tangenter. Med mera musik i vardagen, blir vardagen även mer magisk.

5. Leva i stunden

Sluta stressa över saker som sker eller inte sker om ett haft år. Sluta stressa om det som kunde ha varit eller inte har varit. Att lära sig leva i den stunden man är och inte ta stress eller dålig energi av något som inte går att påverkas just där och då är enligt mig otroligt viktigt. 

Att prioritera. Precis det som jag pratade om i mitt senaste inlägg också. Det är så otroligt viktigt och värdefullt. Det viktiga är kanske att förstå att det inte handlar om stora förändringar nödvändigtvis - det kan räcka med att läsa en bok 10 minuter per dag eller att man hittar 30 minuter för en joggingtur på morgonen.


You Might Also Like

4 comments

 1. Så kiva att du kommit framåt i funderingarna <3

  ReplyDelete
 2. De e nog viktigt att tänka på vad man egentligen vill göra för sig själv för att må bra! Man blir så lätt på såndän autopilot o ba stressar sig iväg me skolan, jobb etc... Håller med ditt inlägg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, så är det! Väldigt onödigt i längden, då livet kan vara så mycket mera och bättre med rätt inställning och synvinkel. Man måste låta sig själv göra det som gör en själv glad :)

   Delete